stadiul autostrăzii sibiu-făgăraș - detalii de la ministrul transporturilor
foto: arhivă

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, vine cu detalii despre stadiul secțiunii Sibiu – Făgăraș parte în autostrada Sibiu Brașov. Informările vin la cererea deputatului Ovidiu Ganț.

Autostrada Sibiu-Făgăraș-Brașov este prevăzută în Master Planul General de Transport al României, aprobat prin H.G. 666/2016 cu denumirea generică Autostrada Transilvania A3, se arată în informarea ministrului Transporturilor.

„Autostrada Sibiu-Brașov este împărțită în două secțiuni, Sibiu-Făgăraș și Făgăraș-Brașov. CNAIR implementează în prezent contractul de servicii privind Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Făgăraș. Pentru sectorul Brașov (Cristian) – Făgăraș este necesară completarea Studiului de Fezabilitate (actualizat în 2008) în conformitate cu reglementările tehnice și legislația în vigoare, pentru asigurarea conexiunii în zona Făgăraș a celor două secțiuni de autostradă, cât și pentru realizarea conexiunii în zona Cristian la secțiunea de autostradă Predeal – Cristian (Ghimbav), parte a autostrăzii București-Ploiești-Brașov”, se arată în răspunsul ministerului Transporturilor către deputatul Ovidiu Ganț.

Stadiul pentru cele două secțiuni, potrivit ministrului Transporturilor

Autostrada Sibiu – Făgăraș: Prestatorul a predat o parte din documentația aferentă Studiului de Fezabilitate final, asupra căruia a primit observații și solicitări de completare. Ultimele activități rămase de finalizat de către Prestator constau în predarea Studiului Geotehnic, a Studiului privind ocuparea terenurilor și Evaluarea impactului asupra mediului. Procedura de obținere a acordului de mediu este în derulare. Memoriul de prezentare, elaborat conform conținutului cadru (…) a fost depus la Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu în data de 26.05.2020. Termenul de finalizare a contractului este în luna februarie 2021.

Autostrada Brașov – Făgăraș (Cristian): În prezent, în cadrul CNAIR S.A. este în analiză documentația existentă pentru Secțiunea 1A (Cristian – Făgăraș) a autostrăzii Brașov – Cluj – Borș, în vederea pregătirii procedurii de achiziție publică pentru contractarea de servicii de proiectare pentru completarea documentațiilor existente.

Ultima oră

Comentariul meu