o săptămână de la dispariția adelinei în apele cibinului - pompierii o caută fără oprire

Zeci de pompieri militari, scafandri și un salvamar au fost implicați în ultima săptămână în operațiunea de căutare a Adelinei. Fetița, în vârstă de 5 ani a fost înghițită, marți după – masă, de apele Cibinului. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu trebuie să ducă la bun sfârșit cea mai dificilă operațiune din istoria recentă a instituției.

Încă o zi de căutări în apele Cibinului

A opta zi de căutări a început în zona Străzii Orzului.

“În această dimineață, forțele ISU Sibiu au reluat misiunea de căutare, organizați pe echipe de căutare, atât pe malurile râului Cibin cât și pe suprafața apei, cu accesoriile din dotare. Zonele de căutare sunt următoarele : perimetrul dintre locul unde s-a produs tragedia – zona străzii Orzului, municipiul Sibiu și zona de ieșire din municipiul Sibiu – zona localităților Bungard, Mohu. Eforturile militarilor sunt concentrate continuu pentru îndeplinirea misiunii”, a transmis Alina Voina, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

Dispărută fără urmă

Operatiunea de salvare a Adelinei s-a transformat într-o misiune aproape imposibilă. Copila a fost luată de apele Cibinului în timp ce se juca cu o prietenă de aceeași vârstă. Totul s-a întâmplat marți după – masă. De atunci, zeci de pompieri militari, scafandri și un salvamar au căutat-o pe Adelina în Cibin, în Olt și în barajul de la Robești.

Citește și: https://www.oradesibiu.ro/2020/06/26/fetita-cazuta-in-cibin-detalii-cutremuratoare-despre-ultimele-clipe-ale-copilei/

Rudele fetiței s-au plâns că echipajele ISU nu acționează eficient și nu fac tot ce pot ca să găsească trupul Adelinei.

“Se intervine foarte slab. Cel mai tare mă nemulțumește că nu caută mai mult prin apă, pe la scorburi, pe sub sălcii, pe unde se putea agăța copila. Trebuie o echipă organizată, care să stea numai în apă”, spunea, luni dimineață, Ioan Mihai,  bunicul fetiței.

o săptămână de la dispariția adelinei în apele cibinului - pompierii o caută fără oprire

“Oamenii noștri lucrează 48/ 24 ca să o găsească pe fetiță”

Comandantul ISU Sibiu, maiorul Lucian Trefaș spune că pompierii militari și scafandrii fac tot posibilul ca să o găsescă pe fetiță.

“Eu pot să vă spun că noi facem tot ce se poate face în această situație dar intervenția e organizată pe sectoare. Noi intervenim din zone diferite. Dacă rudele nu ne văd mereu, nu înseamnă că noi nu suntem acolo. Încercăm să găsim altă metodă de intervenție”, a precizat luni, pentru Ora de Sibiu, comandantul ISU.

o săptămână de la dispariția adelinei în apele cibinului - pompierii o caută fără oprire
foto: ISU Sibiu / Facebook

Cea mai grea intervenție din ultimii ani

Comandantul ISU își amintește că, ultima misiune cu un grad de dificultate ridicat a fost în urmă cu aproximativ trei ani, când operațiunile de căutare a unei mașini căzută în râul Olt, au durat trei zile.

“E dificil dar nu renunțăm. Vom căuta în continuare. Toate eforturile salvatorilor sunt concentrate pentru atingerea obiectivului și finalizarea intervenției”, mai spunea, luni, maiorul Lucian Trefaș, comandantul ISU Sibiu.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Dacă vor da cu ciubarul o vor găsi! Dacă știe cineva cum sa facă. Asa s-au găsit multi inecati pe Raul Olt.