horia, elevul de zece al sibiului – „a fost o surpriză, tata a crezut că glumesc când i-am zis nota”

Șapte elevi din județul Sibiu au obținut media zece la examenul de Bacalaureat. Printre ei se numără și Horia Bocea, care a absolvit Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu. Tânărul spune că nu se aștepta să obțină punctaj maxim la toate cele trei materii. 

Horia a absolvit Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu, specializarea Științe ale Naturii, bilingv engleză și este singurul din clasa lui care a reușit să ia 10 la BAC. În liceul în care a studiat, mai sunt alți trei elevi care au obținut nota maximă.

Tânărul este extrem de fericit și spune că nu s-a așteptat o clipă să ia 10 la toate cele trei probe. „A fost o surpriză foarte plăcută și puțin neașteptată. Mă așteptam să iau note mari, dar nu media 10. La Matematică și Biologie eram sigur, dar la Română chiar nu mă așteptam, iar asta fiindcă niciodată nu am excelat la materiile de profil uman. A fost o surpriză pentru toată lumea. Tata a zis că glumesc când i-am zis nota”, povestește, fericit, Horia Bocea. horia, elevul de zece al sibiului – „a fost o surpriză, tata a crezut că glumesc când i-am zis nota”

Tânărul spune că, deși a fost singurul elev din clasă care a obținut media zece, toți colegii lui au luat note foarte bune. „Am vorbit și cu restul colegilor, cu toții am luat note mari”.

În ciuda faptului că anul acesta s-a dovedit a fi dificil din cauză că orele nu s-au mai desfășurat în școli, Horia spune că, pentru el, a fost o perioadă bună, fiindcă a putut să stea acasă și să învețe la materiile pentru Bac. „Profesorii ne-au ajutat mult, chiar și de la distanță. Am avut timp, iar asta ne-a fost de folos fiindcă am putut să învățăm”, mai spune Horia. horia, elevul de zece al sibiului – „a fost o surpriză, tata a crezut că glumesc când i-am zis nota”

Acum că liceul s-a încheiat, Horia se gândește să studieze tot în Sibiu, la Facultatea de Inginerie din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. „O să mă înscriu la ULBS, la Inginerie. Odată ce știu că am terminat și cu înscrierile, o să încerc să mă distrez pe cât posibil. Aveam planuri să merg în concediu cu părinții, însă pandemia ne-a cam stricat planurile”, spune Horia.

Șapte elevi din județul Sibiu au obținut, anul acesta, media zece la Bacalaureat. Patru dintre ei au învățat la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, doi au absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, iar o elevă a învățat la Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș.

Ultima oră

Comentariul meu