pacienții asimptomatici sunt externați din spitalele din sibiu - câți au plecat acasă
foto: arhivă

Treisprezece pacienți cu coronavirus au fost externați din spitalele din Sibiu. Cu toții sunt asimptomatici, motiv pentru care pot continua tratamentul la domiciliu.  

Chiar dacă nu sunt complet vindecați, pacienții asimptomatici sunt lăsați acasă, potrivit ordinului ministrului Nelu Tătaru, care prevede reguli mai relaxate în ceea ce privește externarea pacienților cu simptome ușoare sau fără simptome.

Purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu, Krisztina Gaal, spune că, de la intrarea în vigoare a ordinului și până luni, din spitalele din Sibiu au fost externați 13 pacienți. Șase dintre aceștia au fost internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu, patru sunt copii de la Spitalul de Pediatrie, iar trei au fost pacienți la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Externări mai rapide pentru bolnvii cu forme ușoare

Ordinul nr. 1837/2020 al ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, prevede reguli mai relaxate pentru externarea pacienţilor asimptomatici sau cu simptome uşoare. Asimptomaticii pot fi externaţi după 10 zile de la primul test pozitiv, chiar dacă un test de control ulterior arată că sunt în continuare pozitivi, cu condiţia izolării la domiciliu până la împlinirea a 14 zile, cât durează perioada de izolare.

Pacienţii asimptomatici, care sunt negativi la testul de control, pot fi externaţi după 10 zile fără a mai fi obligaţi să se izoleze la domiciliu. În ceea ce priveşte pacienţii cu simptome uşoare, spitalizarea trebuie să dureze cel puţin 14 zile, și nu trebuie să aibă febră cel puţin 72 de ore consecutiv, iar simptomatologia să fie ameliorată.

Numărul cazurilor de coronavirus în Sibiu a ajuns la 650

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 650 de persoane, dintre care 605 adulți și 45 copii. Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 484 de persoane, iar 52 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. De asemenea, patru persoane au fost reinfectate dintre cele care au fost vindecate și externate, până în prezent.

Ultima oră

Comentariul meu