anm a emis două noi avertizări meteorologice - când scăpăm de ploi și vijelii

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică noi avertizări Cod Portocaliu și Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată. Avertizările meteorologice sunt valabile pentru județul Sibiu până marți dimineață.

Prima avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică a intrat în vigoare duminică, la ora 10.00, și este valabilă până luni la ora 10.00.

”În întreaga regiune, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată,ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vordepăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp”, avertizează ANM.

Duminică, de la ora 13.00, intră în vigoare Codul Portocaliu, care se menține până luni la ora 02.00.

”În zona Munților Apuseni vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări puternice ale vântului, vijelii,descărcări electrice și grindină. Se vor acumula cantități de apă de peste 30…40 l/mp și pe arii restrânse 50…60l/mp”, se arată în avertizarea regională transmisă de ANM.

A doua atenționare Cod Galben de ploi este valabilă de luni, de la ora 10.00, până marți la aceeași oră.

”În întreaga regiune, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată,ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”, prognozează ANM.

Ultima oră

Comentariul meu