cîțu despre majorarea pensiilor - "trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultimii 100 de ani"

Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani”, a declarat ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, vineri seara, la B1TV. Cîțu a explicat că situația este mai grea decât în perioada războiului și a regimului comunist, într-o discuție despre majorarea pensiilor de la 1 septembrie.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, spune că lumea se confruntă acum cu cea mai mare criză economică din ultima sută de ani. Asta pentru că nu s-a mai întâmplat până acum ca două crize să se suprapună, una economică și una sanitară, și nici nu s-a mai întâmplat vreodată ca activitatea firmelor să fie pur și simplu blocată. Chiar și așa, a precizat liberalul, guvernanții vor mări pensiile anul acesta. Cu cât, vor stabili în urma unei analize. CÎțu a mai spus că PNL reușește să gestioneze finanțele țării pe timp de criză mai bine decât o făcea PSD pe vreme de creștere economică. Acesta a mai afirmat că va insista să se aloce cât mai mulți bani pentru investiții.

”Trebuie să fim foarte oneşti cu noi. Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani. În acelaşi timp, trebuie să avem toate datele pentru exerciţiul bugetar la 6 luni de zile. Datele sunt ok, am reuşit să evităm un dezastru pentru economie. Dar eu văd lucrurile puţin diferit: aş vrea să discutăm nu doar de pensii, ci să discutăm şi de investiţii, şi aş vrea să mă certe românii că nu dublez investițiile”, a spus ministrul de Finanțe.

Cîțu a recunoscut că decizia de majorare sau nu a pensiilor va fi una politică.

Citește articolul pe larg AICI.

Ultima oră

Comentariul meu