salvamontiștii sibieni avertizează: "limbile de zăpadă pot fi fatale..."

Zăpada rămasă pe vârful munților poate fi extrem de periculoasă pentru turiști

Salvamontiştii sibieni îi avertizează pe turiştii care urcă la peste 2.000 de metri altitudine, în zona înaltă a munţilor Făgăraşului, să fie prudenţi când întâlnesc „limbi de zăpadă”, întrucât o căzătură pe o astfel de suprafaţă „este de cele mai multe ori fatală”, conform AGERPRES.
„Zăpada rămasă în zona înaltă a munţilor Făgăraşului (sub formă de depozite pe vâlcele şi scocurile înclinate – aşa zisele ‘limbi de zăpadă’) reprezintă un risc extrem pentru cei care încearcă să le traverseze fără a avea un echipament minim, care include încălţăminte adecvată (ghete de munte sau bocanci) şi obligatoriu, beţe de schi sau piolet, colţari, coardă sau semicoardă pentru asigurare. O căzătură pe o astfel de ‘limbă de zăpadă’ este de cele mai multe ori fatală. Atenţie sporită la traversarea acestor zone!”, este mesajul transmis de Salvamont Sibiu, joi, pe pagina de socializare.
În zona turistică Bâlea Lac se mai pot vedea porţiuni acoperite cu zăpadă. Temperatura era joi, la ora 18,00, de plus 10 grade Celsius, potrivit meteorologilor.

Ultima oră

Comentariul meu