Școlile de șoferi din Sibiu - Cum își protejează cursanții de cornonavirus. Măsuri fără precedent

Școlile de șoferi din întreaga țară și-au reluat activitatea, respectând o serie de reguli de siguranță împotriva virusului Covid-19

Peste 70.000 de candidați la examenul auto cărora le-au expirat documentele în starea de urgență au avut oportunitatea de a susține examenul pentru obținerea permisului de conducere. Datorită situației actuale în contextul Covid-19, proprietarii școlilor de șoferi au adoptat o serie de măsuri de siguranță serioase. „După fiecare elev, instructorii dezinfectează volanul, schimbătorul de viteze si celelalte obiecte care sunt atinse de către elevi în timpul orei, iar la finalul fiecărei săptămâni, mașinile sunt duse la o spălătorie cu care colaborăm, pentru a realiza procedura de ozonizare a mașinilor. De asemenea, instructorii și elevii poartă mască și mănuși, iar la urcarea în mașină, fiecare cursant este termoscanat”, spune Dragoș Năstase de la scoala de șoferi PRIMA.
De asemenea, au fost reluate și cursurile de legislație. Responsabilii au trasat limite de distanță și au amplasat soluții dezinfectante, iar sălile de clasă au fost modificate. „Sălile de curs au fost modificate pentru a corespunde cerințelor actuale. Capacitatea totală a cursanților a fost redusă, făcând posibilă respectarea distanței corespunzătoare și am instalat și paravane de protecție pe toate mesele din clasă” , a relatat Monica Corjescu de la școala de șoferi AMSO.

Școlile de șoferi din Sibiu - Cum își protejează cursanții de cornonavirus. Măsuri fără precedent

Cum a influențat situația de urgență activitatea școlilor de șoferi

Cele două luni de pauză au afectat în mod negativ activitatea școlilor de șoferi, dar și a cursanților nerăbdători să obțină permisul de conducere. „Cele două luni de pauză s-au resimțit, într-adevăr, dar noi am încercat să venim în ajutorul elevilor, acordându-le câteva ședințe gratuite” spune Mihaela Baltador de la școala de șoferi ELIT.

Școlile de șoferi din Sibiu - Cum își protejează cursanții de cornonavirus. Măsuri fără precedent

Tot mai mulți sibieni dornici de a fi șoferi

Numărul cererilor noi pentru înscriere la școlile de șoferi din Sibiu a crescut față de anii precedenți și  pentru că permisul este indispensabil în multe locuri de muncă. Ca și promovabilitate, lucrurile sunt aproximativ constante și după ridicarea stării de urgență, rezultatele sunt similare cu cele din anii trecuți. Reprezentanții școlilor de șoferi sunt de părere că motivul principal pentru care elevii nu promovează examenul din prima sunt emoțiile. „Elevii sunt foarte emotionați în timpul examenului și se comportă foarte diferit față de cum sunt la ore. Pentru a ajuta la remedierea acestei probleme, am contactat și un psihopedagog, care va consilia instructorii în vederea pregătirii elevilor pentru a putea face față emoțiilor de la examen” a mai adăugat Mihaela Baltador.

Ultima oră

Comentariul meu