"prea puțini oameni poartă mască, prea puțini respectă regulile" - avertisment de ultimă oră al medicilor sibieni

După ce numărul infecțiilor cu coronavirus a crescut la nivel național, dar și în județ, medicii sibieni trag un semnal de alarmă și le cer oamenilor să respecte regulile de distanțare socială și să poarte mască. Miercuri, au fost înregistrate 19 cazuri noi de COVID – 19 iar locurile destinate pacienților cu coronavirus în spitalele din Sibiu sunt ocupate în proporție de peste 70%.

Directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, dr. Florin Grosu, spune că se aștepta ca numărul îmbolnăvirilor să crească, deoarece oamenii nu respectă regulile de distanțare socială.

"prea puțini oameni poartă mască, prea puțini respectă regulile" - avertisment de ultimă oră al medicilor sibieni
Dr. Florin Grosu, directorul medical al SCJU Sibiu

„Ati văzut că apar focare acolo unde măsurile de distanțare nu se respectă. Mă aștept să mai crească numărul pacienților cu COVID pentru că văd ce este afară. E prea multă lume care este neatentă, puțini oameni care poartă mască și puțini care respectă distanțarea socială. Sibienii trebuie să înțeleagă că de fiecare dintre noi depinde dacă virusul acesta se răspândește cu repeziciune sau dacă ținem lucrurile sub control. Oamenii să poarte mască, să stea la distanță unii de alții, chiar dacă e greu”, îi îndeamnă pe sibieni dr. Florin Grosu.

„Suntem pregătiți pentru orice”

Potrivit acestuia, spitalul este pregătit să extindă la nevoie ”zona roșie”.

„Procesul este dinamic. Depinde ce hotărăște și DSP-ul dar suntem pregătiți pentru orice. Evident că vom dispune noi măsuri dacă trebuie. În momentul de față le aplicăm pe cele care sunt valabile de la începutul pandemiei. Fiecare secție are un sistem tampon, în care pacienții cu patologie asociată se pot interna și colaborăm cu celelalte spitale din județ pentru putea distribui eficient pacienții, dacă numărul bolnavilor COVID va crește”, a mai precizat directorul medical al Spitalului Județean.

"prea puțini oameni poartă mască, prea puțini respectă regulile" - avertisment de ultimă oră al medicilor sibieni "prea puțini oameni poartă mască, prea puțini respectă regulile" - avertisment de ultimă oră al medicilor sibieni

Numărul persoanelor infectate cu COVID 19, în județul Sibiu, a ajuns miercuri la 616. Numărul deceselor raportate la Sibiu este de 48.

 

Ultima oră

Comentariul meu