ambasadorul irlandei în românia, în vizită la sibiu - „a rămas impresionat de oraș”

Ambasadorul Irlandei în România a vizitat, joi, pentru prima oară de la preluarea mandatului, Sibiul. Acesta a rămas impresionat de urbea de pe Cibin.  

„Astăzi, 25 iunie a.c., a avut loc vizita Excelenței Sale, Paul McGarry, ambasadorul Irlandei în România din 11 septembrie 2019, prima vizită efectuată la Sibiu de la preluarea mandatului”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Vizita de curtoazie s-a făcut în contextul în care Ambasada în colaborare cu Muzeul Național Brukenthal, Teatrul Național Radu Stanca și Filarmonica de Stat Sibiu, organizează astăzi o sesiune de lectură din cartea scriitorului irlandez James Joyce Ulysses.

„Domnul Ambasador Paul McGarry, a rămas impresionat de Sibiu și de cum este el în prezent în contextul în care în urmă cu câțiva ani a purtat titlul de Capitală Culturală Europeană. De asemenea românii din Irlanda sunt o mândrie pentru noi, întrucât ori de câte ori au ocazia promovează cultura românească prin diferite evenimente culturale pe care le organizează acolo. Așadar principala temă a discuției s-a bazat pe cultură în speranța unor colaborări în acest domeniu”, spune Mircea Crețu, Prefectul județului Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu