foto: ploile au măturat un sat din județul sibiu - drumurile arată ca după război

Ploile au făcut ravagii în toată țara. O mulțime de gospodării au fost inundate, mașinile au fost luate de ape, iar oamenii s-au aflat în situația de a-și părăsi casele. Și în județul Sibiu a plouat abundent în ultimele zile, astfel că mai multe localități au fost măturate de viituri.

Un cititor din Scoreiu ne-a trimis mai multe imagini din localitate. Drumul neasfaltat arată ca după război din cauza ploilor. Acesta dă vina pe autoritățile care, la fiecare inundație, promit că vor găsi o rezolvare.

„Cam așa arată Scoreiu, județul Sibiu, după ultimele ploi. Nepăsarea autorităților locale. Dânșii promit că o să rezolve, dar așa zic de fiecare dată. Nu se face absolut nimic”, spune cititorul. foto: ploile au măturat un sat din județul sibiu - drumurile arată ca după război foto: ploile au măturat un sat din județul sibiu - drumurile arată ca după război foto: ploile au măturat un sat din județul sibiu - drumurile arată ca după război foto: ploile au măturat un sat din județul sibiu - drumurile arată ca după război

Cod portocaliu în județul Sibiu

Vă reamintim că din 23 iunie, ora 12:00 până în 26 iunie ora 12:00, pentru județul Sibiu, a intrat în vigoare o avertizare meteorologică cod PORTOCALIU, hidrologic, pe râul Târnava Mare și afluenții râului Olt.

De asemenea, potrivit ANM, în intervalul miercuri ora 10.00 – joi ora 3.00 vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantitități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice. Sub cod portocaliu de vremea rea se află 31 de județe din țară, printre care și Sibiul.

La nivelul ISU Sibiu, peste 90 de pompieri cu mijloace tehnice sunt pregătiţi intervină în sprijinul populației și autorităților publice locale. Pentru asigurarea acțiunilor în sprijinul administrației publice locale și comunităților, pompierii din cadrul subunităților operative au verificat și pregătit mijloacele tehnice de intervenție la inundații, constând în motopompe de mare capacitate, bărci și autospeciale cu echipamente pentru evacuarea apei.

Ultima oră

Comentariul meu