Sfârșitul lunii august aduce la Biertan Festivalul de Film Horror şi Fantastic Lună Plină

În perioada 20-23 august, în comuna Biertan din judeţul Sibiu, se va desfășura cea de-a IXa ediţie a festivalului de Film Horror şi Fantastic Lună Plină.

Programat iniţial pentru începutul lunii august, organizatorii au decis să mute festivalul astfel încât să se asigure că vor fi respectate toate regulile de siguranţă şi igienă pentru un festival de film. Bilete sunt disponibile la un preţ special până pe 1 iulie: de la 65 lei pentru acces la proiecţii sâmbătă şi duminică la 120 lei abonament pentru toate cele 4 zile şi acces în camping, conform Agerpres. Programul festivalului include proiecţii de film în aer liber, cine-concerte şi activităţi în natură precum ture cu bicicleta, ghost-hunt sau degustări de produse tradiţionale din zona Transilvaniei.
Biertan este una dintre primele aşezări germane din Transilvania (1283), situată într-o zonă deluroasă, la numai 25 km distanţă de Sighişoara şi Mediaş. Un spaţiu ideal pentru vizionări în aer liber, Biertanul are o piaţă centrală vegheată de o splendidă biserică fortificată, o capodoperă arhitecturală protejată de UNESCO.

Sfârșitul lunii august aduce la Biertan Festivalul de Film Horror şi Fantastic Lună Plină
Selecţia de filme include cele mai noi şi captivante producţii, precum şi filme clasice horror & fantastice. Proiecţiile în aer liber au loc la Grădina Melies (curtea Centrului Evanghelic pentru Tineret/Casa Parohială) şi la Cinema Vertigo (curtea interioară a Şcolii generale din apropierea campingului). Cinefilii au la dispoziţie pentru cazare pensiunile din zonă, dar şi un camping îngrădit şi păzit, dotat cu duşuri şi toalete publice, un punct de predare a obiectelor de valoare şi barul „La Tăruş”.

Ultima oră

Comentariul meu