șapte sute de angajați testați pentru covid 19 la polisano - patru sunt infectați

Patru angajați de la Polisano au coronavirus. Alte șapte sute de cadre medicale și membri ai personalului auxiliar din cadrul clinicii au fost testați și au primit rezultate negative. Conducerea clinicii dă asigurări că, în spital s-au luat toate măsurile de protecție obligatorii în actualul context epidemiologic.

Patru angajați infectați cu SARS – CoV – 2

Reprezentanții Polisano spun că, până acum, 4 angajați ai clinicii private au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Doar trei dintre ei au simptome, unul fiind asimptomatic.

„În total au fost confirmate 4 cazuri de infecție cu COVID 19 pe parcursul acestei luni,  la personalul medical si administrativ din Clinica de pe strada Izvorului. Este vorba despre 3 angajați simptomatici și o asistentă asimptomatică. Cazurile au fost izolate și nu există legatură epidemiologică între ele. Persoana asimptomatică a fost depistată pozitiv în cursul testării periodice a personalului. De la finalul lunii martie, până în prezent, în scop preventiv,  au fost efectuate peste 700 de teste RT-PCR în rândul personalului medical și administrativ”, au explicat, la solicitarea Ora de Sibiu, reprezentanții Spitalului European Polisano.

Măsuri stricte de protecție sanitară

Riscul de infectare a celorlalți angajați a fost redus considerabil, deoarece angajații bolnavi s-au izolat la apariția primelor simptome.

„Unitatea noastră a parcurs etapele anchetelor epidemiologice, a informat autoritatea sanitară locală, a procedat la reducerea temporară a activității pe secția de specialități chirurgicale din sediul Izvorului și în Blocul alimentar, a efectuat dezinfecția imediată a spațiilor, a izolat contacții direcți și i-a testat , toate rezultatele primite până acum fiind negative. Dorim să menționăm că,  aceste persoane, angajate în unitatea noastră, au respectat reglementările în vigoare, și anume de a nu se prezenta la serviciu dacă manifestă simptome specifice, reducând astfel riscul de expunere al personalului și pacientilor”, mai spun reprezentanții Polisano.

Serviciile medicale nu au fost afectate

Activitatea în cadrul clinicii se desfășoară după programul obișnuit și nu a fost restricționată.

„Activitatea noastră în Ambulatoriile de specialitate, centrele de recoltare și restul secțiilor, se desfășoară în continuare în regim normal, respectând cele mai înalte standarde de siguranță pentru pacienți și personalul medical”, au mai precizat reprezentanții clinicii private.

Teste COVID pentru toți bolnavii internați

Cei care ajung zilele acestea la Polisano, trebuie să treacă mai întâi printr-un triaj epidemiologic iar bolnavii care au nevoie de internare sunt testați pentru COVID – 19. De asemenea, personalul medical este testat periodic.

„În scopul siguranței personalului propriu și al pacienților, respectăm toate reglementările legale în vederea prevenirii și limitării raspândirii infecției cu COVID-19 adică: triajul epidemiologic zilnic al tuturor persoanelor care intră în clinica noastră – pacienți, angajați sau colaboratori, testarea tuturor pacienților internați, continuarea testării periodice a personalului, utilizarea echipamentelor de protecție conform prevederilor legale”, au mai precizat reprezentanții Polisano, pentru Ora de Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu