Reacție Glovo la greva curierilor din Sibiu – „Protestul nu e justificat”

În weekend, curierii Glovo din Sibiu au protestat, după ce, spun aceștia, bonusurile au scăzut. Glovo susține însă că „protestul nu e justificat”, iar veniturile curierilor nu au fost afectate. 

În urma articolului despre curierii care au protestat, duminică, în parcarea unui hypermarket din Șelimbăr, reprezentanții GLOVO vin cu un răspuns la cele întâmplate.

„Veniturile curierilor nu au fost afectate. Am avut o veche structură de bază și bonusuri mai mici (constante), iar în ultimele săptămâni am introdus progresiv o nouă structură de baza (mai mică) ce a venit la pachet cu bonusuri mai mari pentru a ne asigura că veniturile orare ale curierilor râmân la același nivel.

Pentru a înțelege mai bine cum se calculează câștigurile acestora, prezentăm mai jos formula de calcul folosită până pe data de 1 iunie și formula folosită incepând cu 1 iunie, atunci când a fost introdus un nou sistem de plată. Aceste calcule nu includ bonusurile de lucru în condiții meteo nefavorabile sau cele de performanță săptămânală.

Până pe 1 iunie: 4 Lei (pornirea) + 1.2 Leu (pe km) x 5.5 km (cât parcurge un curier în Sibiu în medie pe comandă) x 1.15 (valoarea medie a bonusului). Rezultă un câștig mediu pe comandă de 12.19 Lei/comandă.
După 1 iunie: 2.5 Lei (pornirea) + 1 Leu (pe km) x 5.5 km (cat parcurge un curier în Sibiu în medie pe comandă) x 1.45 (valoarea medie a bonusului). Rezultă un câștig mediu pe comandă de 11.6 Lei.

Deși a scăzut puțin valoarea pe comandă, a crescut eficiența și câștigul este mai mare acum pe oră, în medie de la 20.50 Lei la 22 Lei”, spun reprezentanții Glovo.

„Protestul nu e justificat”

Reprezentanții Glovo spun că, în ultima perioadă, au fost aduse mai multe îmbunătățiri operaționale, astfel că eficiența curierilor a crescut cu aproximativ 30%.

„Așadar, protestul curierilor din Sibiu nu este justificat deoarece în ultima perioadă am adus multiple îmbunătățiri operaționale, fapt ce a dus la o creștere de aproximativ 30% a eficienței curierilor. O eficiență crescută, generată de optimizarea timpului de livrare, înseamnă că ei pot livra mai multe comenzi pe oră iar veniturile lor orare cresc”, spun reprezentanții Glovo.

Cât câștigă un curier Glovo la Sibiu

Potrivit reprezentanților Glovo, momentan, un curier din Sibiu câștigă în medie 22 lei pe oră, fără a fi luat în calcul tips-ul lăsat de către clienți, care acum se poate realiza direct din aplicație.

„În ceea ce privește numărul și tipurile de bonusuri, nu s-a schimbat nimic. Avem în continuare bonusurile orare, cele de vreme rea și cele de performanță săptămânală, au mai spus cei de la Glovo”.

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. La 22 de lei pe oră, in 10 ore cât lucrează unii le iese 220 pe zi, sau hai să corectăm, să zicem 150 lei pe zi. La 20 de zile pe luna câștigă 3000 ron brut, din care dau la stat 1200. Deci 1800 ron. E salariu peste minim pe economie pentru un șofer.

    Stiu electricieni la takata care iau mai putin de atat. In perioada asta eu zic să se bucure că au de lucru și după ce trece criza să facă proteste. Sukt oameni care mor de foame cu jumate din bani și care muncesc in companii gigant

  2. Logica glovo e cam asa: le dam mai putini bani ca sa traga mai tare in ideea ca vor castiga mai mult 🙂
    Foarte bun protestul, voi incerca pe cat posibil sa comand cu livrare prin alte firme.

  3. Mda, 22 lei ziceti voi, dar mai spuneti si ca din acesti bani, daca ii fac, chiar si daca nu ii fac curierii, ei isi platesc singuri CAS si CASS, plus impozit pe venit.