două asistente medicale de la polisano au coronavirus - trei persoane au fost puse în izolare
FOTO - Arhivă

Încă o asistentă de la Polisano a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus. Alți trei angajați sunt în izolare la domiciliu.

Primul caz de COVID – 19 de la Polisano, a fost raportat pe data de 6 iunie, la o asistentă din cadrul clinicii. Între timp, potrivit aurorităților medico – sanitare, încă o asistentă a fost infectată cu noul coronavirus. Zeci de angajați au fost testați pentru Sars – CoV – 2.

„În ceea ce privește ancheta epidemiologică demarata în cadrul unei unități sanitare private din Sibiu, în urma confirmării cu rezultat pozitiv a unei persoane, angajate, conform raportului Direcției de Sănătate Publică Sibiu, au fost identificați 3 contacți. Pentru contacți și familiile acestora, s-a dispus măsura izolării, iar la nivelul unității sanitare s-a elaborat și pus în aplicare un plan de acțiuni pentru actuala situație epidemiologică, s-a efectuat dezinfecția spațiilor de lucru și se monitorizează permanent starea de sănătate a angajaților. În urma monitorizării a fost identificată pozitiv încă o persoană”, informează Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

De la începutul pandemiei, până în prezent, în județul Sibiu au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 90 de persoane din sistemul de sănătate, iar dintre acestea, 80 au fost declarate vindecate și externate.

 

Ultima oră

Comentariul meu