baza salvamont de la păltiniș - autoritățile promit că va fi gata în 2021

Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu dă asigurări că lucrările de realizare a bazei Salvamont din staţiunea montană Păltiniş vor fi gata în noiembrie 2021, ceea ce va duce reduce timpul de intervenţie a salvamontiştilor care asigură un prim ajutor calificat turiştilor.

„Contractul de lucrări s-a semnat în data de 9.10.2019, iar ordinul de începere a fost emis în data de 7.11.2019. Lucrările au fost sistate în perioada de timp friguros 15 noiembrie 2019 – 1 mai 2020, fiind vorba despre o zonă montană, unde temperaturile sunt mai scăzute şi zăpada se topeşte mai târziu. În prezent, lucrările sunt în desfăşurare. Având în vedere semnarea contractului de finanţare cu Ministerul Turismului în data de 28.08.2019, iar a contractului de execuţie lucrări cu SC Total NSA în 9.10.2019, apreciem că nu se pune problema vreunei întârzieri, achiziţia lucrărilor făcându-se cu respectarea prevederilor şi termenelor prevăzute de legislaţie. Conform contractului, durata de realizare a investiţiei este de 24 luni de la ordinul de începere, deci până în luna noiembrie 2021, iar la această dată nu se pune problema de nerespectare a termenului”, a precizat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CJ Sibiu, Ioana Căpăţînă.

Potrivit sursei citate, prin construcţia noii baze Salvamont din Păltiniş va creşte gradul de protecţie a turiştilor din staţiune.

„În primul rând, în cadrul bazei Salvamont din staţiunea Păltiniş se va putea acorda turiştilor un prim ajutor calificat, ca într-o staţiune turistică de nivel european, iar timpul de răspuns la intervenţiile salvamontiştilor se reduce. Astfel, gradul de protecţie a turiştilor, atât pe timpul verii, cât şi în timpul ierni, poate fi asigurat în mod corespunzător, iar salvatorii montani vor putea avea condiţii optime de muncă, atât în intervenţii şi în perioadele în care nu răspund solicitărilor, cât şi pe parcursul perioadelor de instructaj/schimb de experienţe cu colegi de la alte structuri de salvare din ţară sau străinătate”, a mai spus Ioana Căpăţînă.

Ultima oră

Comentariul meu