emoții mari pentru elevii care au dat capacitatea - luni se afișează rezultatele la evaluarea națională

Primele rezultate la Evaluarea Națională 2020 vor fi publicate luni, 22 iunie, pe edu.ro și la avizierele școlilor. Elevii nemulțumiți de note pot depune contestații. Rezultatele finale vor fi afișate pe 27 iunie.

Potrivit calendarului Evaluării Naționale 2020, notele vor fi afișate, luni, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, între orele 16:00 și 19:00, dar și marți, în intervalul 8:00-12:00.

Anul acesta elevii și părinții pot depune contestațiile la Evaluarea Națională 2020 online. E suficient să trimită un mail pe adresa oficială a instituției de învățământ unde au fost susținute examenele.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2020, anonimizate

La rezultatele Evaluării Naționale de anul acesta nu vor mai fi afișate numele și prenumele elevilor. Fiecare candidat a primit un cod unic, cu ajutorul căruia elevul poate verifica ce note a luate la examene.

„Am ales să anonimizăm numele și prenumele copilului pentru că avem o solicitare din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal și, într-adevăr, trebuia să respectăm regulamentul european. La prima probă au primit o declarație pe care părintele ar fi trebuit să o completeze. Absolvenții de clasa a VIII-a încă sunt minori, deci părintele trebuia să fie de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Și pentru că foarte mulți părinți nu și-au dat acordul, a trebuit să luăm o decizie la nivel de minister, astfel încât să anonimizăm”, a declarat, la Digi 24, Luminița Barcari, secretar de stat în Ministerul Educației.

 

Ultima oră

Comentariul meu