spania deschide frontierele către ue în timp ce românia interzice zborurile din peninsula iberică

Spania a deschis de la ora 00.00 a zilei de duminică, 21 iunie, frontiera terestră și aeriană cu Spațiul Schengen și cu restul Uniunii Europene, inclusiv România. Cu toate acestea, Spania este menținută pe lista roșie a țărilor afectate de Covid 19, din care nu se primesc zboruri pe niciun aeroport din România, la fel ca Italia.  Spania a anunțat duminică 334 de noi cazuri si un deces, având un total de 293.352 de cazuri

Se încheie astfel după 99 de zile starea de alarmă și spaniolii întră în ceea ce se cheamă noua normalitate, în care restricțiile nu sunt ridicate complet. Sunt limitate în continuare adunările mari, se poartă mască în toate spațiile publice interioare și în exterior unde nu poate fi menținură distanța de siguranță de 1,5-2 metri. Pandemia pare să fie relativ sub control, dar guvernul spaniol se asteaptă la o vară cu focare de coronavirus dar mică intensitate și ușor de controlat. Virusul circulă în continuare, însă transmiterea în masă a fost întreruptă prin carantina severă în care a fost țara din 15 martie când s-a decretat starea de alarmă, prelungită apoi succesiv.

Depistarea turiștilor suspecți de Covid 19

Aeroporturile din Spania s-au deschis și sunt așteptați primii turiști, care la sosire vor trece prin mai multe filtre, confomr protocolului stabilit de Ministerul Sănătății. Turiștii care intră în Spania vor trebui să treacă o triplă verificare: temperatură, documente și inspecție vizuală. În cazul controlului documentelor, ministrul Sănătății a detaliat că se dorește identificarea adresei de cazare și locurilor unde va fi turistul pe timpul șederii și câteva date medicale care să permită asigurarea că nu au simptome și, prin urmare, nu suferă de Covid-19. Dacă turistul rezultă pozitiv în unul dintre aceste trei controale, urmează un al doilea control unde va fi diagnosticat de personalul medical, potrivit declațiilor ministrului Sănătății din Spania, Salvador Illa, citat de La Vanguardia.

Zborurile din Spania către și dinspre România anulate în continuare

Dacă turiștii sunt liberi să intre în Spania, nu la fel se întâmplă cu românii care vor să plece în România, care s-au văzut din nou în situația de a căuta alte zboruri pentru că cele din Spania către România s-au anulat ca urmare a prelungirii stării de alertă. Sute de români din Spania care se așteptau ca țara noastră să ridice restricțiile de zbor, pentru că au putut cumpăra bilete pentru zboruri programate dupa data de 15 iunie , s-au trezit că li s-au anulat zborurile. Singura alternativă pentru a pleca din Spania în România pe calea aerului este prin țările care nu sunt pe lista roșie a Institulului Național de Sănătate Publică din România, care este referința Guvernului României în privința suspendării sau nu a zborurilor.

Lista Statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare
(zonă verde)
Conform Hotărârii nr 29 din 13.06.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență
Intră în vigoare de la data de 15.06.2020, ora 0:00

spania deschide frontierele către ue în timp ce românia interzice zborurile din peninsula iberică

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu