rubén albés noul antrenor al fc hermannstadt - spaniolul a promis că va vorbi în română într-o lună

Spaniolul Rubén Albés, 35 de ani, este noul antrenor al echipei FC Hermannstadt, au anunțat vineri reprezentanții clubului din Sibiu. Acesta a mai antrenat anterior echipe ca Eldense, Novelda, Real Valladolid B, Celta Vigo B și UCAM Murcia în Spania.rubén albés noul antrenor al fc hermannstadt - spaniolul a promis că va vorbi în română într-o lună

La 35 de ani, Rubén Albés va deveni cel mai tânăr antrenor care  conduce o echipă în Liga I a României. „Am avut propuneri de la antrenorii români, italieni și spanioli, dar Anamaria Prodan l-a ales pe Rubén și echipa sa de antrenori. Ideea lui de joc se potrivește foarte bine echipei noastre”, a declarat Claudiu Rotar, din conducerea FC Hermannstadt. Antrenorul spaniol va fi prezentat lunea viitoare, iar primul său obiectiv important la clubul din Sibiu va fi acela de evitare a retrogadării.

„Noul antrenor principal al echipei noastre este Rubén Albés , un tânăr tehnician spaniol, în vârstă de 35 de ani, care în trecut a mai antrenat echipe ca Eldense, Novelda, Real Valladolid B , Celta Vigo B, și UCAM Murcia în Spania. Vorbește fluent limba engleză, franceză, portugheză și ne-a promis astăzi că va învăța să dialogheze în limba română într-o lună de zile”, au anunțat reprezentanții clubului din Sibiu pe Facebook.

Ruben Albes a făcut câteva precizări şi în legătură cu următorul meci al echipei sibiene, programat luni 22 iunie, de la ora 20:00, în deplasare, cu FC Viitorul Constanţa: ”Am urmărit 4 sau 5 meciuri cu Viitorul Constanţa, dar şi cu alte echipe împotriva cărora vom juca. E munca noastră să ne informăm asupra adversarilor, ca să ştim fiecare detaliu şi să ne pregătim de un meci bun. Fotbalul este viaţa unui antrenor. Tot timpul este riscant într-o viaţă de antrenor. Nu ştii niciodată când antrenezi la o echipă, dar dacă proiectul este bun eu merg dispus să muncesc. Fotbalul românesc este un fotbal bun. E diferit faţa de cel din Spania, dar e un fotbal bun. Sunt jucători buni, echipe bune” a spus Ruben Albes.

Noul antrenor este fan al celebrului Marcelo Bielsa, dar spune că are propriul stil de a crește potențialul jucătorilor în echipa pe care o antrenează. Ruben Albes îi va avea în staff pe conaționalii săi Iván Cabezudo, 32 de ani, antrenor secund, și pe Toni Madrigal, preparator fizic. În 14 iunie, clubul a anunțat despărțirea de antrenorul Vasile Miriuță.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii