iohannis către români - „sunt îngrijorat din cauza numărului mare de cazuri noi. feriți-vă de virus”
foto: arhivă

Președintele României, Klaus Iohannis, a vizitat, joi, unitatea mobilă de terapie intesivă, la Romexpo, alături de premierul Ludovic Orban, de ministrul Sănătății și cel al Internelor. La finalul vizitei, președintele a declarat că este îngrijorat de creșterea numărului de cazuri noi de COVID-19 și a făcut apel la români să respecte în continuare „măsurile simple și de bun simț”. 

Șeful statului face apel la români și spune că este necesar să respectăm măsurile de protecție. Iohannis îi roagă pe cetățeni să se ferească de virus, menționând că este îngrijorat din cauza numărului mare de cazuri noi de COVID-19 din ultimele zile.

„Sunt îngrijorat fiindcă am văzut în ultimele zile un număr mare de noi pacienți infectați cu noul virus. Astăzi sunt peste 300 de persoane care au fost depistate cu acest virus. Cred că este cazul să subliniez încă o dată câteva lucruri. S-a renunțat la multe restricții și s-au luat măsuri de relaxare, dar dați-mi voie să fiu foarte clar: virusul nu pleacă în vacanță, nu pleacă în concendiu, virusul e în comunitate. Virusul nu pleacă dacă votează sau nu parlamentul sau opoziția (…). Feriți-vă de virus. Au rămas în vigoare măsuri simple, de bun simț și foarte importante. Masca vă protejează pe voi și pe ceilalți. Distanța trebuie păstrată peste tot unde se poate. Igiena mâinilor este extrem de importantă. Noi nu dorim să reimpunem măsuri de restricție, fiindcă ne dorim să le dăm românilor o viață cât de cât normală. (…) Sunt norme minimale, epidemiologii ne spun că sunt foarte importante, așa că vă rog să le respectați”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Ultima oră

Comentariul meu