copilă violată de un taximetrist din sibiu iarna trecută - cazul a ajuns la curtea de apel alba
FOTO: arhivă

Un caz de viol care a avut loc iarna trecută și care s-a judecat la Judecătoria Sibiu, a ajuns acum, în urma apelului, la Curtea de Apel Alba Iulia. Victima este o minoră fugită de acasă care, la vremea aceea, avea aproximativ 13 ani. Ea a fost violată de un taximetrist din Sibiu. 

Copilă de 13 ani, fugită de acasă după o ceartă cu părinții. Un taximetrist a violat-o

Aproape de sfârșitul anului trecut, în noaptea dintre 27 și 28 decembrie mai exact, G.A.O., un taximetrist din Sibiu, a fost abordat de o minoră, care i-a cerut să o ducă la Șelimbăr, dar i-a specificat acestuia că are doar trei lei la ea, scrie Alba24.

Potrivit reprezentanților Curții de Apel Alba Iulia, după ce s-a urcat în mașina taximetristului, fata i-a spus acestuia că are 17 ani, deși ea avea, la acea vreme, doar în jur de 13. Tot atunci, în timpul unei discuții, tânărul a aflat că fata fugise de acasă, după o ceartă cu părinții.

Taximetristul i-a propus tinerei să se plimbe prin jurul Sibiului. Fata a acceptat, dar cei doi nu s-au plimbat cu taxiul, ci cu mașina personală a tânărului. Mai exact, taximetristul a ieșit din tură și a luat mașina personală, iar cei doi au pornit într-o plimbare. La un moment dat, când au ajuns pe un câmp, individul i-a propus minorei să întrețină relații sexuale, altfel o va da jos din mașină și o va lăsa acolo.

Fata a refuzat, iar taximetristul a violat-o. Înspre dimineață, la ora 5.30, a dus-o înapoi în Sibiu. Copila a apelat la ajutorul unei persoane și împreună cu aceasta a mers și a reclamat autorităților ce s-a întâmplat.

În timpul anchetei și a expertizei a reieșit faptul că minora nu avea urme de violență, dar anchetatorii au reținut că aceasta nu și-a dat acordul pentru relații sexuale, iar actul sexual nu a fost consfințit de ambele părți, fiind un viol.

Ce s-a întâmplat la Judecătoria Sibiu

Taximetristul a fost plasat sub control judiciar, iar pe tot parcursul procesului a stat în libertate. Acesta a recunoscut fapta și a declarat că regretă cele întâmplate.

Pentru fapta sa, individul a fost condamnat la trei ani și zece luni de închisoare cu executare și plata a 7.700 de lei cu titlul de daune morale.

Acum, sibianul, aflat în control judiciar, a făcut apel la decizia magistraților din Sibiu, iar dosarul s-a mutat pe rolul Curții de Apel Alba Iulia. O primă ședință va avea loc pe 16 iulie.

Sursa: Alba24

Ultima oră

Comentariul meu