tătaru, despre bebelușul din sibiu născut infectat cu covid-19 - „este o anchetă în desfășurare”
FOTO: arhivă

Primul bebeluș născut infectat cu noul coronavirus din România este din Sibiu. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că epidemiologii fac anchetă pentru a afla dacă este vorba despre o infectare intra-uterină. 

Întrebat, marți, la finalul ședinței de Guvern, despre primul bebeluș din România născut infectat cu noul coronavirus, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că este o anchetă în curs, scrie Mediafax.

„Este o anchetă în desfășurare. Urmează să evaluăm această anchetă. Tratăm orice pacient, că este bebeluș, că este adult, într-un context de pandemie”, a răspuns Tătaru.

Întrebat dacă este posibil ca bebelușul să se fi infectat în timpul sarcinii, Tătaru a spus că trebuie așteptat rezultatul anchetei și văzută evoluția cazului. Ministrul a fost întrebat, în continuare, dacă, după acest caz, se poate vorbi despre o schimbare a tulpinii coronavirusului.

„Nu discutăm așa ceva. Specialiștii, după anchetă, vor face și o evaluare și vor trage o concluzie”, a răspuns ministrul Sănătății.

Bebelușul s-a născut la Maternitatea din Sibiu în data de 11 iunie, iar primul test a ieșit pozitiv pentru coronavirus, mama sa, o femeie de 26 de ani, fiind, de asemenea, bolnavă. Medicii spun că nașterea a decurs bine, nu au fost probleme, iar copilul și mama sa sunt internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Surse medicale au declarat pentru MEDIAFAX că al doilea test făcut bebelușului a ieșit negativ. Pentru a putea fi externat, este nevoie de două teste teste negative în interval de minim 24 ore.

Sursa: Mediafax

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. anchetati trebuie cei care puteau depista persoanele infectate si o pot face inca. cand tu ai deja o persoana confirmata dar lasi restul familiei, sot/sotie si copii netestati din lipsa de simtome, acestia vor ajunge sa infecteze un cartier. iar daca nu identifici si izolezi inseamna ca vrei sa contaminezi ! nu mai cereti purtatul mastilor, izolarea sau alte sacrificii fara a face nimic. de fapt va doriti infectarea populatiei pe riscurile fiecaruia dar nu spuneti asta.