video foto s-au redeschis mall-urile din sibiu - grevă la mai multe magazine

Cele două mall-uri din Sibiu s-au redeschis, luni dimineață, dar mai multe magazine au rămas închise. Retailerii au anunțat că vor fi două zile în grevă generală și cer să le fie anulate chiriile pentru perioada de pandemie, când mall-urile au fost închise. Proprietarii magazinelor spun că greva va fi urmată și de alte forme de protest, până vor ajunge la o înțelegere cu proprietarii centrelor comerciale.

Luni dimineață, la ora 10:00, în jur de 20 de oameni așteptau redeschiderea Shopping City Sibiu.

video foto s-au redeschis mall-urile din sibiu - grevă la mai multe magazineAgenții de pază participau și ei la ultimul instructaj privind respectarea măsurilor și normelor de protecție.

Citește și: https://www.oradesibiu.ro/2020/06/12/video-de-luni-mergem-la-mall-cum-facem-cumparaturi-in-siguranta-la-promenada-si-shopping-city-sibiu/

video foto s-au redeschis mall-urile din sibiu - grevă la mai multe magazine

 

YouTube video

Atât în Shopping City, cât și în Promenada Sbiu, o parte din magazine sunt închise.

YouTube video

YouTube video

Unele restaurante s-au deschis dar servesc numai mâncare la pachet. Clienții pot servi băutură și mâncare numai la mesele de pe terase. În magazinele de haine, nu pot fi folosite cabinele de probă. Clienții pot proba hainele numai acasă și le pot schimba sau returna dacă nu găsesc mărimile potrivite.

Cinematografele și locurile de joacă pentru copii rămân deocamdată închise.

Citește și: https://www.oradesibiu.ro/2020/06/12/video-de-luni-mergem-la-mall-cum-facem-cumparaturi-in-siguranta-la-promenada-si-shopping-city-sibiu/

video foto s-au redeschis mall-urile din sibiu - grevă la mai multe magazine video foto s-au redeschis mall-urile din sibiu - grevă la mai multe magazine video foto s-au redeschis mall-urile din sibiu - grevă la mai multe magazine video foto s-au redeschis mall-urile din sibiu - grevă la mai multe magazine video foto s-au redeschis mall-urile din sibiu - grevă la mai multe magazine

Cosmin Savu-Cristescu, secretar executiv al Organizației Patronale a Retailerilor din România (RORETAIL) a anunțat că, peste 2000 de magazine din mall-urile din toată țara, vor rămâne închise luni și marți. Nu a exclus totuși posibilitatea ca unele să ajungă la înțelegeri individuale cu proprietarii de mall-uri.

„Chirie zero pe perioada cât au fost închise mall-urile din cauza stării de urgență și de alertă. Pe lângă pierderile generate de lipsa vânzărilor în magazine în această perioadă, proprietarii acestora ar trebui să plătească și chiriile, chiar dacă nu au putut folosi spațiile, în vreme ce proprietarii de mall-uri ar fi singurii care ies din această criză fără nicio pierdere. (…) Nu s-a luat în considerare nicio concediere, sunt oameni pregătiți, cu experiență, la care patronii nu vor să renunțe”, a explicat Cosmin Savu-Cristescu, la Digi24.ro.

Acesta a mai spus că, după trecerea crizei, lucrurile vor arăta altfel în această industrie și că se va ajunge la renegocierea contractelor de chirie. Cosmin Savu-Cristescu vede trei variante: discuții directe între chiriași și proprietari, discuții în instanță sau, a treia variantă, intervenția statului, așa cum s-a întâmplat și în alte situații.

Reprezentanții Shopping City și Promenada Sibiu au precizat, pentru Ora de Sibiu, că nu au o listă cu magazinele care au intrat în grevă dar că este posibil ca unii să revină asupra deciziei și să deschidă totuși luni sau marți.

De miercuri încolo, magazinele aflate în grevă, se vor deschide pentru clienți, dar vor avea afișate pancarte, iar angajații vor purta banderole pe braț.

video foto s-au redeschis mall-urile din sibiu - grevă la mai multe magazine video foto s-au redeschis mall-urile din sibiu - grevă la mai multe magazine video foto s-au redeschis mall-urile din sibiu - grevă la mai multe magazine video foto s-au redeschis mall-urile din sibiu - grevă la mai multe magazine video foto s-au redeschis mall-urile din sibiu - grevă la mai multe magazine video foto s-au redeschis mall-urile din sibiu - grevă la mai multe magazine

Ultima oră

Comentariul meu