sălile de fitness din sibiu care se redeschid de luni – reguli stricte pentru toată lumea
FOTO: arhivă

După trei luni lungi în care sibienii s-au antrenat acasă, a venit momentul mult așteptat: sălile de fitness din urbea de pe Cibin s-au redeschis de luni. Al treilea val de relaxare vine însă cu o serie de reguli stricte pentru cei care vor să facă sport la sală. Purtarea măștii este obligatorie în spațiile comune, exceptând perioada în care se face efort fizic, oamenilor li se va verifica temperatura la intrare și tot acolo vor trebui să completeze o declarație pe propria răspundere. De asemenea, cei care nu au prosop nu au voie să intre în săli, iar dușurile nu vor putea fi folosite.

Pandemia de coronavirus i-a determinat pe sibieni ca timp de trei luni de zile să se antreneze acasă. Cei care și-au dorit să rămână în formă în această perioadă, au primit „ajutor” online de la antrenorii care au rămas, de la distanță, în contact cu ei. De astăzi însă, sălile de fitness și aerobic din Sibiu se redeschid. Majoritatea dintre ele au venit cu mult așteptata veste pe paginile de Facebook.

Gym Tonic Fitness Center a anunțat, pe Facebook, că din 15 iunie sibienii sunt așteptați la sală. Aici au fost luate mai multe măsuri pentru ca antrenamentele să fie desfășurate în siguranță. În toată sala există soluții dezinfectante, la intrare se va verifica temperatura fiecărei persoane, iar la recepție trebuie completată o declarație pe propria răspundere. De asemenea, cei care nu vin echipați cu prosop și încălțăminte de schimb nu au voie să intre.

„Membrii și vizitatorii trebuie să folosească produse de dezinfectare a mâinilor atunci când intră în club și frecvent pe toată durata vizitei. Produsele de dezinfectare pentru mâini vor fi disponibile la stațiile instalate în întregul club. Membrii vor trebui să folosească soluții dezinfectante pentru a curăța echipamentul înainte și după utilizarea acestuia, pe lângă protocoalele de curățare deja existente. Soluțiile dezinfectante vor fi disponibile în toate zonele din club. La intrarea în club vom verifica temperatura corporală atât membrilor, cât și personalului nostru. Persoanelor cu o temperatură mai mare de 37,3 grade nu li se va permite accesul în club. Este obligatoriu ca toți membrii să poarte mască pe toată durata vizitei în club, mai puțin în timpul antrenamentelor. Masca se va folosi la intrarea în sala, în zona de recepție, casa scării, precum și în zona vestiarelor și grupurilor sanitare. Accesul în sală va fi monitorizat pentru a limita numărul de membrii care se află simultan în clubul de fitness. Programarea se poate face atât la recepția sălii de fitness, cât și telefonic. În zona recepției este necesar să păstrați distanța de 2 metri față de persoana din față. Este interzis accesul în sala de fitness fără a te prezenta în prealabil la recepție. La intrarea în sala este necesar să completezi un formular pe propria răspundere. Este interzis accesul în sală fără prosop. Este obligatorie folosirea prosopului pe toată durata antrenamentului precum folosirea încălțămintei pentru sală, separat de cea cu care ai venit la sală. Dușurile nu vor putea fi folosite în această perioada, astfel că apa caldă va fi oprită”, anunță reprezentanții sălii Gym Tonic pe Facebook.

Fitnesswelt îi anunță, de asemenea, pe sibieni că sunt așteptați din nou la sală. Bineînțeles, și aici trebuie respectate mai multe reguli pentru a limita răspândirea coronavirusului. Antrenorii din sală vor purta mască pe toată durata programului, la recepție s-a montat plexiglas, în sală au fost montate dispensere cu soluții pentru dezinfectarea mâinilor, dar și pentru dezinfectarea aparatelor înainte și după ce sunt folosite. De asemenea, la intrare, tuturor persoanelor li se va verifica temperatura.

„Am luat toate măsurile de prevenție necesare ca tu să te simți în siguranță în sala noastră de fitness. La intrarea în sală se vor folosi termoscanere pentru măsurarea temperaturii. Persoanelor cu o temperatură mai mare de 37,3 grade nu li se va permite accesul în sală. Solicităm tuturor membrilor, dar și vizitatorilor, să folosească produsele de dezinfectare a mâinilor, puse la dispoziția tuturor, atât la intrarea în sală, cât și în locurile special amenajate. Am montat plexiglas la recepție și avem marcaje de distanță corespunzătoare pe care vă rugăm să le respectați. Am luat măsuri suplimentare de curățare și dezinfectare a tuturor suprafețelor astfel încât acestea vor fi dezinfectate de mai multe ori pe parcursul zilei. Rugăm toți membrii cluburilor să folosească soluțiile dezinfectante disponibile pentru a curăța echipamentele înainte și după utilizarea acestora. Personalul Fitnesswelt și colaboratorii vor fi dotați cu măști de protecție pentru față și mănuși, pe care le vor purta pe toată durata programului. De asemenea, dacă acest lucru se va impune, vom solicita tuturor membrilor să poarte mască pe toată durata vizitei în sală. Durata antrenamentului va fi de o oră jumătate, nu mai mult. Menționăm că acestea nu sunt toate regulile de acces în sală, și că de îndată ce vom primi toate normele în vigoare din partea autorităților, le vom anunța”, spun reprezentanții Fitnesswelt, pe Facebook.

HABIT 30 Fitness Studio îi roagă pe sibienii care vin la sală să fie resposabili și să respecte măsurile impuse de autorități. La intrarea în locație se va verifica temperatura fiecăruia, iar dezinfectarea mâinilor este obligatorie.

„Accesul în locație va fi permis după măsurarea temperaturii corporale. Este nevoie de programare la clasele de grup fitness (ca și pana acum), precum și pentru accesul în zona de fitness. Dezinfectarea mâinilor este obligatorie la intrarea și ieșirea din sală și este obligatorie utilizarea prosopului personal. Păstrati distanța față de ceilalți clienți și evitați contactul cu aceștia. Recomandăm să sosiți la sală în echipamentul de antrenament, iar în vestiar doar să schimbați încălțămintea. Este obligatorie purtarea măștii în zona vestiarelor și a recepției, NU și în timpul efectuării exercițiilor fizice. Recomandăm dezinfectarea aparaturii de antrenament înainte și după folosirea acesteia cu produsele de dezinfecție puse la dispoziție în zonele special amenajate din sală. Din păcate, momentan nu ne este permisă vânzarea de produse alimentare la recepție. Așadar, recomandăm să aveți la voi apă pentru hidratarea din timpul antrenamentului. Numărul de persoane care se antrenează la un moment dat va fi limitat în funcție de capacitatea sălii, pentru a se menține distanța de siguranță. Dacă prezentați orice simptome respiratorii sau ați intrat în contact cu persoane confirmate, suspecte sau contact Covid vă rugîm să nu vă prezentați la sală. Am implementat proceduri de curățenie și dezinfecție stricte și am luat toate măsurile necesare pentru ca antrenamentele să se desfășoare în condiții optime cu respectarea normelor emise de autorități. Pe parcursul zilei, atunci când va fi nevoie, vom delimita anumite zone din sală prin marcaje corespunzătoare pentru a asigura o curățare eficientă”, se arată pe pagina de Facebook HABIT 30 Fitness Studio.

Sălile de fitness din Sibiu anunță, de asemenea, că abonamentele valabile anterior închiderii vor fi reactivate.

Ultima oră

Comentariul meu