video mesaje pentru elevii sibieni înainte de vacanță - urări de la felicia filip, grigore leșe și anthony hopkins

Anul acesta, festivităţile de sfârșit de an școlar au loc în mediul virtual, din cauza restricțiilor impuse în timpul pandemiei de coronavirus. Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a pregătit o platformă web unde orice absolvent sau profesor poate să încarce mesaje video de rămas bun.

Zeci de mesaje, imagini și fotografii, au fost postate, până vineri, pe platforma www.absolventi-sibiu.ro. Artiști, oficialități și reprezentanții unor organizații non-guvernamentale au vrut să le facă urări elevilor sibieni care intră în vacanță, după două luni de școală online.

„Dragi absolvenți ai Sibiului, educația este lumina vieții, lumina care ne poate scoate din întunericul în care ne putem naște sau în care, adesea, suntem atrași precum într-un vârtej.(…) Finalul acestui an școlar ar trebui să însemne pentru voi nu doar un sfârșit de ciclu educațional,  ci și începutul unei noi călătorii în care porniți știind cât de prețioasă este viața voastră. Voi sunteți importanți. Gândurile voastre contează. Ideile voastre contează. Visele voastre contează. Aveți potențial pentru a fi măreți. Aveți, în ființa voastră, potențialul de a vă ridica deasupra oricărui obstacol. Aveți puterea și forța de a fi victorioși în orice situație. Sunt mândru de fiecare dintre voi iar, când veți păși mai departe pe drumul vostru, eu știu că vor păși niște învingători”, este mesajul transmis de inspectorul Alexandru Dumbravă.

Curs festiv pe Internet

Acesta i-a invitat pe scriitorul Radu Vancu și pe preotul Constantin Necula la un curs festiv online.

„Cum elevii de a VIII-a și a XII-a nu au parte de o zi a absolvirii comme il faut, Alexandru Dumbravă, inspectorul școlar general al județului Sibiu, a avut o idee tare frumoasă: să le facem una online. Sigur, nu una așa cum ar fi trebuit să fie, ba chiar departe de asta – dar una în care să le spunem totuși cât ținem la ei & cât ei respectăm – și că suntem alături de ei în zilele astea complicate, al căror greu ele & ei îl duc. Așa că ne-a invitat pe părintele Constantin Necula și pe mine să spunem lucrurile astea, alături de el, în câteva cuvinte – un mic dialog de 30-40 de minute, căruia i-am spus „Totul va fi bine”. Un curs festiv, să zicem”, a scris, pe pagina sa de socializare, scriitorul Radu Vancu.

Mesaje de la artiști celebri

Printre cei care le-au transmis mesaje elevilor sibieni s-a numărat și soprana Felicia Filip.

„Am convingerea că și voi, absolvenții de anul acesta, sunteți mândri de locul unde v-ați născut, ați crescut și ați îvățat”, li s-a adresat soprana într-un mesaj video.

 

YouTube video

 

„Acesta este un mesaj pentru toți elevii Sibiului: Vă admir”, spune într-un mesaj video și actorul și cântărețul Mihai Mărgineanu.

YouTube video

Artistul popular Grigore Leșe li s-a adresat elevilor așa cum știe mai bine, în versuri.

„Viața este o poveste, o aventură individuală. Trebuie să vă alegeți drumul”, spune artistul.

YouTube video

Unul dintre mesajele publicate pe platforma www.absolventi-sibiu.ro este si un mesaj transmis de actorul american Anthony Hopkins, adresat elevilor din toată lumea.

„Vouă, celor care vă simțiți doborâți la pământ, vă spun: Trebuie să aducem timpul în prezent. Credeți, credeți, credeți!”

YouTube video

 

Ultima oră

Comentariul meu