foto trei bebeluși operați pe cord în germania - unul dintre copii este din sibiu

După două luni de așteptare, trei bebeluși cu malformații cardiace grave, aflați pe listele de așteptare ale Fundației Polisano, au ajuns în Germania pentru a fi operați pe cord. Transportul bebelușilor în și din Germania s-a făcut cu o aeronavă militară. Reprezentanții fundației din Sibiu spun că, în misiunea de salvare a celor trei bebeluși s-au implicat Raed Arafat și Victor Costache.

O nouă șansă la viață

„Aşa arată şansa la viaţă. Sau mai bine zis, aceasta a luat astăzi forma unui pod aerian între România şi Germania, între Sibiu şi Timişoara, şi Stuttgart. Astăzi a fost ziua cea mare”, au scris pe Facebook reprezentanții Fundației Polisano, după ce au urcat în avion doi dintre bebeluși.

foto trei bebeluși operați pe cord în germania - unul dintre copii este din sibiu
Foto: Fundația Polisano

foto trei bebeluși operați pe cord în germania - unul dintre copii este din sibiu

Două fetițe, de 8 și 11 luni, erau programate la operație la Sibiu la mijlocul lunii martie. Intervenția chirurgicală a fost anulată cu două zile înainte, din cauză că medicii nu au mai putut ajunge în România, ca urmare a restricțiilor de deplasare.

„Emma şi Daria, 11 luni şi 8 luni, din 2 oraşe transilvane, urmau să fie operate pe inimă la mijlocul lui martie de aceeaşi echipă medicală din Stuttgart, la Sibiu, cu sprijinul nostru. Restricţiile de circulaţie cauzate de pandemie au pus capăt planurilor noastre şi ale medicilor. Misiunea operatorie din martie de la Sibiu a trebuit anulată cu 2 zile înainte să înceapă”, povestesc reprezentanții fundației.

Salvarea a venit de la echipa de medici din Stuttgart. Aceştia au fost de acord să preia 2 din cazurile cele mai urgente, pentru a fi operate acolo.

„Transportul de linie fiind exclus, era necesară folosirea unei aeronave militare. De câteva zile, astrele s-au aliniat. Mai mulţi oameni au pus umărul pentru ca transportul să poată avea loc, dintre care am dori să menţionăm echipa condusă de dr. Raed Arafat dar şi pe dr. Victor Costache.”

Un bebeluș din Sibiu a fost adus acasă după o operație grea

Un băiețel din Sibiu a avut mai mult noroc. A zburat la Stuttgart cu puțin timp înainte de închiderea frontierelor.

Andrei, din Sibiu, se născuse cu malformaţii complexe -cardiace şi digestive, care îl împiedicau să se hrănească şi să se oxigeneze corect.
Avea doar o săptămână când echipele medicale au hotărât transferul său de la maternitatea din Sibiu, la Spitalul Sana din Stuttgart, care a fost de acord să îl preia.
Andrei a fost norocos şi a putut zbura înainte de închiderea frontierelor.
Aeronava le-a preluat pe cele 2 bebeluşe din aeroportul din Timişoara, a aterizat la Stuttgart, de unde l-a preluat pe micuţul Andrei, care între timp a împlinit 4 luni, pentru a-l aduce înapoi în România. 4 luni a petrecut Andrei în Stuttgart, fiind supus cu succes mai multor intervenţii chirurgicale. Andrei îşi va continua recuperarea la Spitalul de Pediatrie din Timişoara, sub supravegherea dr. Lacatusu Adrian, cardiolog pediatru„, au explicat pe pagina de socializare,  reprezentanții Fundației Polisano.

foto trei bebeluși operați pe cord în germania - unul dintre copii este din sibiu foto trei bebeluși operați pe cord în germania - unul dintre copii este din sibiu

Fetițele vor fi operate vineri la Stuttgart

Emma şi Daria urmează să fie operate pe inimă vineri, de aceeaşi echipă medicală din Stuttgart.

„Vă promitem că revenim cu veşti. Mai mult ca niciodată, ne gândim astăzi cât de mulţi oameni acţionează în culise pentru a face lucrurile bune să se întâmple. Nu uităm să o menţionăm nici pe tânăra Alexandra, care şi-a pus gratuit apartamentul din Stuttgart la dispoziţie pentru a le caza pe cele 2 mămici. Vom încerca să-i aducem la lumină pe cât posibil pe aceşti artizani ai binelui. Până atunci, le mulţumim din suflet „, mai scrie în mesajul postat pe Facebook.

Ultima oră

Comentariul meu