protest la ambulanța din sibiu - "ne-ați folosit și ne-ați mințit"

Ambulanțierii sibieni s-au alăturat acțiunilor de protest organizate, miercuri, în toată țara. 25 de angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță cer să li se acorde și lor stimulentului de risc acordat cadrelor medicale aflate în linia întâi, în lupta cu COVID-19.

Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa din România a organizat, miercuri, între 10:00 – 12:00,  în toate serviciile de ambulanţă din ţară, un protest pe fondul nemulţumirilor generate de amânarea proiectelor cu impact asupra personalului şi organizării serviciilor de ambulanţă.

La Sibiu, 25 de angajați s-au alăturat protestului organizat la nivel național. Aceștia au ieșit în curtea Serviciului de Ambulanță, purtând echipamentul de lucru cu vesta şi şapcă, mănuşi, mască şi viziere, şi au respectat distanţarea între protestatari de minimum 1,5 m. Sindicaliştii spun că au fost nedreptăţiţi atunci când s-au realizat listele la DSP, cu cadrele din linia întâi care beneficiază de stimulentul de risc.

În curtea SAJ Sibiu s-a strigat miercuri : „Ne-ați folosit și ne-ați mințit!”, „Statut! Statut! Statut!” și „Ne-am săturat de indiferență!”

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de faptul că forma finală a proiectului care a adus completări la OUG nr. 43/2020, trimis la promulgare, nu a cuprins și propunerile lor. Aceștia cer să se facă dreptate pentru personalul operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă care a desfăşurat activitatea în teren în perioada stării de urgenţă, privind acordarea stimulentului de risc în lupta cu COVID-19, stimulent promis în plină criză sanitară de actualul Guvern şi Preşedintele României.

Miercuri, toate ambulanţele poartă afişul pe format A4 cu inscripţia vizibilă „Protest național”.

Ultima oră

Comentariul meu