foto atletă din sibiu lovită de mașină lângă cisnădie - ieșise la o plimbare cu bicicleta
Sursa: Facebook Daniela Cîrlan

Atleta Daniela Cîrlan, fostă vicecampioană națională la maraton, în 2016, a fost victima unui accident în timp ce pedala pe Valea Sadului, lângă Cisnădie. Un șofer neatent a lovit-o în plin, aruncând-o, cu bicicletă cu tot, într-un șanț de la marginea drumului. Accidentul s-a întâmplat în weekend, în minivacanța de Rusalii.

Sportiva a fost izbită în plin de o mașină

Daniela Cîrlan a povestit, marți, despre accident pe pagina sa de socializare. Sportiva spune că a ieșit la o plimbare cu bicicleta, pe Valea Sadului, împreună cu o prietenă.

„O prietenă m-a invitat la o tură cu bicicleta, pe Valea Sadului, să culegem flori de soc și să ne bucurăm de natură. Îmi spune: Daniela, după-amiază ne întoarcem zen din tura noastră cu biciletele!. Doar că ne-am întors cam zbeeeennnnggg”, poveste;te cu umor Daniela.

La ieșirea din Cisnădie spre Sadu, un șofer neatent a izbit-o în plin pe atleta de 39 de ani.

„A făcut bicicleta mea să zboare, în timp ce eu pedalam. Totul s-a întâmplat atât de repede. Dar îmi amintesc totul. Înainte să cad, am dat cu spatele de oglinda mașinii pe care am și rupt-o. În cădere m-am concentrat cum să cad și totuși, asfaltul a simțit spatele meu și umărul drept, ca răsplată că prea mulți ani mi-a suportat tălpile când alergam. Primele secunde au fost cele mai grele. Mă concentram să înțeleg dacă mă simt. Nu conștientizam ce s-a întâmplat și nici dacă sunt conștientă. Treptat am început să îmi simt tot corpul și mi-am dat seama că nu este nimic grav. Chiar m-am ridicat singură. Am plecat cu salvarea la spital. Diagnostic – contuzie umăr drept și alte julituri”, și-a continuat relatarea atleta din Sibiu.

foto atletă din sibiu lovită de mașină lângă cisnădie - ieșise la o plimbare cu bicicleta foto atletă din sibiu lovită de mașină lângă cisnădie - ieșise la o plimbare cu bicicleta foto atletă din sibiu lovită de mașină lângă cisnădie - ieșise la o plimbare cu bicicleta

Nu renunță la pedalat

Daniela Cîrlan spune că nu va renunța la plimbările cu bicicleta. Mărturisește că, după atletism, este plăcerea ei vinovată.

„Ce dacă se va scutura floarea de soc până voi pedala din nou?! Nu voi renunța. Îmi place să pedalez. E plăcerea mea vinovată. Mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a mai dat o șansă… Voi zâmbi vieții în fiecare zi”, și-a încheiat aceasta mesajul postat pe pagina de socializare.

Cine este Daniela Cîrlan

Daniela Cîrlan s-a apucat de atletism la 12 ani. A practicat toate disciplinele atletice dar s-a specializată pe marș.

foto atletă din sibiu lovită de mașină lângă cisnădie - ieșise la o plimbare cu bicicleta
Sursa: Facebook

În anul 1999 a devenit vicecampioană europeană de juniori la proba de 5.000 marș. În 2018, la finalul unei cariere de succes de aproape 15 ani, în care a participat şi la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, atleta a decis să pună punct activităţii de sportivă de performanţă. 

Ultima oră

Comentariul meu