Blue Air reia zborurile de pe Aeroportul din Sibiu - Care va fi prima destinație

Blue Air a anunțat mai multe zboruri suplimentare pentru luna iunie, spre 21 de destinații din 11 țări unde autoritățile elimină restricțiile de călătorie. Zborurile suplimentare au fost introduse pe rutele cu cele mai multe solicitări venite din partea pasagerilor. Printre acestea se numără și cursa Sibiu – Stuttgart.

„Ne bucurăm să putem răspunde cererilor primite de la pasagerii noștri și să reluăm treptat zborurile. După 10 săptămâni la sol și în somaj tehnic, eu, alături de colegii mei piloți și însoțitori de zbor și de întreaga echipă Blue Air, suntem entuziasmați să ne reluam treptat activitatea, chiar dacă la un nivel foarte scăzut”, spune Oana Petrescu, CEO Blue Air.

Până la reluarea, la începutul lunii iulie, a programului de zbor regulat, Blue Air operează numai zboruri la cerere.

Măsuri de siguranță

Blue Air a implementat protocoale solide de siguranță la bordul aeronavelor sale. Pentru pasageri, este obligatorie purtarea măștilor pe tot parcursul călătoriei, dezinfectarea mâinilor, precum și evitarea deplasărilor în cabină, iar îmbarcarea se face cu un singur bagaj de mână, cu greutatea maximă de 10 kg. Echipajele vor instrui pasagerii referitor la măsurile de siguranță sanitară și se vor asigura că acestea sunt respectate la bordul aeronavelor Blue Air.

În perioada suspendării complete a zborurile regulate, Blue Air a făcut demersuri pentru a asigura continuitatea activității sale în noul context de restricții de zbor și cerere limitată, precum și obținerea resurselor financiare necesare reluării activității și redresării strategice.

“La Blue Air, de abia așteptăm să reluăm zborurile pe măsura ridicării restricțiilor și obținerii resurselor financiare necesare operării unui orar de zbor predictibil. În această perioadă dificilă am continuat să zburăm la cerere pentru a face posibile repatrierile sau deplasările către locul de muncă – zboruri organizate de către clienții noștri și aprobate de autorități – precum și cargo pentru transportul de măști, echipamente medicale și alimente. Pentru a trece cu bine peste această perioadă, echipa Blue Air a demarat un plan riguros de adaptare la noile condiții economice, inclusiv optimizarea flotei și măsura de șomaj tehnic pentru peste 90% dintre colegi și reducerea salariilor pentru toți cei rămași în activitate”, mai spune Oana Petrescu, CEO Blue Air.

BlueAir este prima companie aeriană românească, cu capital 100% privat, lansată în decembrie 2004, în România. Compania a fost înființată din dorința de a crea o alternativă de zbor sigură, confortabilă și accesibilă ca preț, oferind pasagerilor zboruri ieftine către destinațiile cele mai importante din Europa.

Rețeaua sa de rute s-a extins semnificativ, operând în prezent peste 70 de rute directe. În prezent, compania oferă pasagerilor zboruri accesibile către destinațiile cele mai importante din Europa, deținând o flotă de 25 aeronave.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu