bețivii weekendului – „premiantul” a avut o alcoolemie de 1,12 la mie
FOTO: arhivă

Zeci de sibieni au săvârșit infracțiuni în minivacanța de Rusalii. Cei mai mulți dintre ei au fost depistați băuți la volan.

Alcoolemia record a weekend-ului

„La data de 5 iunie a.c., în jurul orei 21,00, pe strada Principală din localitatea Daia, polițiștii rutieri au depistat un șofer aflat sub influența alcoolului, cu o concentrație de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Pe numele bărbatului în vârstă de 44 de ani, domiciliat în satul Cornățel, comuna Roșia, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Beat la 7 dimineața

„La data de 6 iunie a.c., în jurul orei 07,00, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus în Piața Andrei Șaguna de către un bărbat în vârstă de 47 de ani, domiciliat în localitatea Dârlos”, mai spune Welter.

În urma testării alcoolscopice a șoferului, s-a constatat că acesta consumase alcool înainte de a se urca la volan, având o concentrație de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Dosar penal pentru un tânăr beat la volan

La data de 6 iunie, în jurul orei 15,30, pe raza localității Jina, a fost depistat un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un localnic în vârstă de 21 de ani, a cărui testare alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în această situație s-a întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 336 aliniatul 1 din Codul Penal.

Nici medieșenii nu au spus „nu” alcoolului la volan

„La aceeași dată, în jurul orei 19,00, în municipiul Mediaș, pe strada Blajului, un localnic în vârstă de 33 de ani a fost depistat conducând sub influența alcoolului, cu o concentrație de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. În prezent, bărbatul este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului”, spune Elena Welter.

Mopedist beat prins de polițiști

La data de 6 iunie, în jurul orei 19,00, pe raza localității Coveș, un bărbat în vârstă de 58 de ani, localnic, a condus un moped aflându-se sub influența alcoolului, cu o concentrație de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Alt sibian beat prins la Hamba

Tot în sera zilei de 6 iunie, în jurul orei 23,00, în localitatea Hamba, a fost depistat un alt șofer băut. Este vorba despre un sibian în vârstă de 56 de ani a cărui testare alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma acestei constatări, pe numele conducătorului auto s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Beat pe drumurile publice după miezul nopții

„La data de 7 iunie a.c., în jurul orei 01,00, pe DJ 105G, în localitatea Turnu Roșu, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 49 de ani. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul afișat de aparatul etilotest fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului”, mai spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Alt șofer beat… de această dată la Tălmaciu

Seria depistării șoferilor sub influența alcoolului a continuat în jurul orei 03,00, când, în orașul Tălmaciu, pe strada 1 Decembrie, polițiștii au depistat un localnic în vârstă de 48 de ani în timp ce conducea un autoturism având o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele celui aflat la volan s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 336 aliniatul 1 din Codul Penal.

Medieșean beat prins în trafic

La data de 7 iunie, în jurul orei 15,30, pe Șoseaua Sibiului din municipiul Mediaș polițiștii au depistat un prahovean în vârstă de 44 de ani în timp ce conducea o autoutilitară deși se afla sub influența alcoolului, cu o concentrație de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Șofer beat, voia să treacă calea ferată

„La data de 7 iunie a.c., în jurul orei 15,30, pe DJ 105G, în zona trecerii la nivel cu calea ferată Podu Olt, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Sibiu au depistat un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Tălmaciu, în timp ce conducea un moped fără a deține permis de conducere și având o concentrație de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele tălmăceanului s-a întocmit un dosar penal de cercetare pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului”, mai spune Welter.

Șofer cu alcoolemie de 0,71 la mie

La data de 8 iunie, în jurul orei 08,00, pe strada Hambei din localitatea Șura Mare, un alt șofer a fost identificat în timp ce conducea sub influența alcoolului. Având o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele localnicului în vârstă de 42 de ani s-a deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Ultima oră

Comentariul meu