lucrările de la stadionul municipal - ce urmează în perioada următoare

Se caută diriginte de șantier pentru supervizarea lucrărilor la noul stadion municipal al Sibiului. În curând vom afla și constructorul care îl va moderniza.

Primăria Sibiu a lansat procedura de contractare a serviciilor de dirigenție necesare pe timpul execuției lucrărilor la Stadionul Municipal. Valoarea estimată a serviciilor de dirigenție de șantier pentru supervizarea lucrărilor aferente contractului de lucrări modernizare este de peste 800.000 de lei + TVA.

Ce condiții trebuie să îndeplinească dirigintele de șantier

Contractul de prestări servicii, are ca obiect „servicii de dirigenție de șantier și supervizarea lucrărilor aferente contractului de lucrări – modernizare Stadion Municipal Sibiu, în conformitate cu specificatiile din Caietul de sarcini și proiectul tehnic. 

Inginerul coordonator supervizor trebuie să aibă experiență în construcții civile , să fi avut anterior contracte care au avut ca obiect supervizarea sau executia lucrarilor de constructii, reabilitari sau modernizari de constructii civile. Dovada privind experiența se va face prin prezentarea de CV a persoanei implicate în derularea contractului și diplome de studii care certifică pregătirea profesională. Primăria Sibiu poate verifica informațiile furnizate în CV-urile prezentate, înainte de stabilirea câștigătorului procedurii, prin solicitarea de copii după contractele nominalizate în cadrul CV-urilor, inclusiv recomandări de la beneficiari.

Durata contractului de dirigenție de șantier este de 24 de luni. Valoarea totală estimată a contractului este de 803.239 lei + TVA.

Cine va fi constructorul care va moderniza Stadionul Municipal

Pentru execuția lucrărilor de modernizare a stadionului municipal au depus oferte două asocieri de firme – asocierea de firme sibiene Con-A, Con-A Operations și Con-A Productions și asocierea formată din firmele ACI Cluj și Paconstruct Sibiu.

Valoarea estimată a lucrărilor de modernizare a stadionului se ridică la 134 de milioane de lei + TVA.

Cele două oferte se află în analiza Primăriei Sibiu iar câștigătorul va fi desemnat în funcție de prețul ofertei și graficul de execuție a lucrărilor propus. Va conta însă și garanția lucrărilor, care trebuie să fie de minimum 3 ani.

Ce lucrări vor avea loc la noul Stadion Municipal

Proiectul de modernizare prevede construcția unei noi tribune oficiale, pe latura dinspre strada Octavian Goga. Noua tribună va avea peste 1700 de locuri și va fi alcătuită din subsol, parter și 3 etaje.

La subsolul tribunei, se va amenaja o parcare de 85 de locuri și un post pentru jandarmi iar la parter se va face accesul pentru sportivi, accesul VIP și intrarea pentru presă, o sală de conferințe, precum și căi de acces pentru public în cele două extremități ale tribunei. Tot la parter se vor amenaja și vestiarele, birourile arbitrilor și oficialilor Ligii și UEFA, cabinetele medicale și tunelul pentru accesul jucătorilor în teren, precum și alte spații tehnice.

La etajul 1 se vor amenaja căile de acces pentru spectatori, spații de alimentație publică și o zonă de lucru pentru mass media. La etajul 2 este amenajată zona VIP cu 100 de locuri în 10 loje și alte 320 de locuri VIP în tribună. Etajul 3 va fi destinat presei, comentatorilor TV, fiind prevăzute două studiouri TV, camera de control a Stadionului, camera pentru filmarea tehnică și lounge-ul VIP.

În această tribună vor fi amenajate și trei platforme pentru camerele video pentru transmisiunile oficiale ale meciurilor.

lucrările de la stadionul municipal - ce urmează în perioada următoare

Proiectul prevede și reconstrucția peluzei de nord sub forma unui arc de cerc dinspre strada Nicolaus Olahus. Aceasta va avea parter și etaj și aproape 4.000 de locuri pentru spectatori.

La parter se va amenaja o parcare cu 61 de locuri, accesul în Stadion pentru persoanele cu dizabilități și accesul pentru autospecialele de pompieri iar la etaj se vor amenaja zonele de acces și spațiile pentru spectatori, precum și spațiile de alimentație publică

Reconstrucția peluzei de sud, situată înspre strada Titu Maiorescu, va presupune aproximativ 2.400 de locuri, cu parter și etaj.

La parter, vor fi centralele termice, centrala de tratare a aerului, tabloul electric, spațiile tehnice, vestiarele pentru sportivi și o sală de box iar la etaj se va face accesul pentru spectatori, vor fi spațiile de alimentație publică, punctul de prim ajutor și culoarele de acces.

Peste tribune și peluze, este prevăzută construcția unei copertine cu design modern, așezată pe o structură metalică.

Proiectul de modernizare a stadionului cuprinde și modernizarea sălii de atletism de sub actuala tribună, precum și instalarea unei instalații pentru iluminarea nocturnă, un sistem modern de sonorizare și unul de supraveghere video, instalarea unor tabele de scor electronice dar și realizarea instalațiilor electrice, sanitare, de protecție și stingere a incendiilor, termice, de gaze naturale, de telecomunicații, de apă și canalizare, crearea de grupuri sanitare, în toate corpurile de construcție și dotarea spațiilor interioare.

Ultima oră

Comentariul meu