femeia care și-a pierdut locuința din cauza datoriilor la întreținere - primăria sibiu vrea să o ajute

Povestea femeii din Sibiu, care a rămas fără locuință, i-a impresionat pe sibieni. Aceasta este bolnavă și, în ultimii ani a adunat datorii mari la întreținere. În cele din urmă, săptămâna trecută, a fost executată silit iar apartamentul i-a fost vândut la licitație. Femeia a dormit o noapte pe scara blocului și a fost hrănită de vecini.

Femeia și-a pierdut locuința

Sibianca, de 50 de ani, este în evidența medicilor cu afecțiuni psihiatrice și a fost internată de mai multe ori la Spitalul de Neuropsihiatrie din Sibiu. În urmă cu doi ani a mai fost pe punctul de a fi evacuată din apartamentul său de pe Strada Plugarilor, tot din cauza datoriilor foarte mari la întreținere. Atunci, un binefăcător și-a făcut milă de ea și i-a plătit taxele la zi.

Un an mai târziu, femeia a ajuns însă din nou în aceeași situație. Vecinii spun că, din cauza bolii psihice de care suferă, aceasta lăsa apa să curgă în cada de la baie, 24 de ore din 24, astfel că, numai factura la apă ajungea la 800 de lei lunar.

A rătăcit ore în șir prin Sibiu

Vineri, 29 mai, femeia a fost văzută rătăcind pe drumuri. Deși nu mai locuia cu ei în bloc, vecinii nu au rămas indiferenți. Au sesizat autoritățile și au plecat în căutarea ei, de teamă că i s-ar putea întâmpla ceva rău. Un vecin a găsit-o în cele din urmă pe Bulevardul Mihai Viteazu. Nu știa ce i se întâmplă și voia doar să meargă acasă. Nu știa că apartamentul nu mai este al ei și că a rămas pe drumuri.

“Asistenții de la Direcția de Asistență Socială au venit foarte repede, la scurt timp după ce am sunat noi. I-am explicat că trebuie să meargă cu ei la spital și, în cele din urmă, a acceptat să urce în Ambulanța care venise după ea. Au dus-o la Psihiatrie, o vor consulta și acolo vor vedea ce este de făcut. Nu puteam s-o lăsăm așa în voia sorții. Noi am încercat să o ajutăm. Mereu îi lăsam câte o plasă cu mâncare la ușă și cu ce mai avea nevoie. Ne-a fost foarte milă de ea”, spunea atunci un vecin îngrijorat pentru soarta femeii.

Primăria Sibiu vrea să îi facă dosar de pensionare

Potrivit Primăriei Sibiu, situația femeii se află în evaluare. Aceasta se află în grija medicilor de la Spitalul de Neuropsihiatrie “Gheorghe Preda” din Sibiu.

“În cursul zilei de vineri, 29 mai, Direcția de Asistență Socială a fost sesizată cu privire la acest caz, asistenții sociali deplasându-se în teren. După o evaluare inițială, aceștia au solicitat serviciile medicale pentru a prelua pacienta și a-i oferi tratament. Persoana în cauză este în prezent internată. În paralel, asistenții sociali evaluează situația economică și socială a cetățeanului pentru a determina tipurile de ajutor social care îi pot fi oferite. În prima instanță, lucrătorii Direcției de Asistență Socială din subordinea Primăriei încearcă să contacteze rudele persoanei și pregătesc dosarul pentru ca aceasta să poată beneficia de pensie. Cazul rămâne în atenția Direcției de Asistență Socială”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu