explicații oficiale - cum s-a ajuns la decizia de a transforma spitalul județean sibiu în unitate covid

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu și Liliana Coldea, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență, au vorbit într-o conferință de presă despre motivele care au stat la baza deciziei autorităților sanitare de a transforma Spitalul Județean în “spital COVID”.

Cine a luat decizia privind desemnarea Spitalului Județean ca “spital Covid”

Președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, spune că autoritățile locale nu au avut de ales. Decizia privind desemnarea Spitalului Județean ca unitate spitalicească Covid a fost luată la Ministerul Sănătății.

”Spitalul Județean nu a avut de ales. A fost desemnat spital care să trateze bolnavii de Covid-19, de către Ministerul Sănătății. Nu putem să spunem dacă a fost o idee bună sau nu. Pe de altă parte a fost în regulă, deoarece Județeanul are medici profesioniști care au răspuns foarte bine provocărilor apărute într-o pandemie nouă pentru întreg sistemul medical. De aceea avem rezultate bune în județul Sibiu, deoarece a fost bine gestionată această situație”, a declarat Daniela Cîmpean.

De aceeași părere este și managerul SCJU Sibiu, Liliana Coldea.

”Nu se știa care va fi amploarea și numărul de cazuri pozitive la nivelul județului Sibiu. Tocmai de aceea s-a ales varianta ca bolnavii Covid-19 să beneficieze de tratamente. Ați văzut situația din alte țări. Apoi, mai avem în vedere și gravitatea bolii, căci aceasta poate duce la cazuri grave, în care ai nevoie de aparatură și un personal medical specializat”, a precizat Coldea, în conferința de presă.

explicații oficiale - cum s-a ajuns la decizia de a transforma spitalul județean sibiu în unitate covid

  Bolnavii COVID vor mai fi tratați doar în două secții

De săptămâna viitoare, toate secțiile Spitalului Județean vor redeveni funcționale. Doar în două secții vor mai fi tratați sibienii infectați cu noul coronavirus.

”Nu mai este și nu va mai fi nicio secție închisă. A fost o reorganizare a unor clinici ca și locație. Toate vor fi deschise, chiar și cele care au fost transferate la alte spitale. La mijlocul săptămânii viitoare ar urma să se revină la o activitate cât mai aproape de cea normală, vor fi preluate ca prioritate urgențele care nu pot fi amânate, excepție fiind cazurile care sunt programabile. Din curtea cu deschidere spre Corneliu Coposu, doar două clădiri vor mai fi în zona roșie, Clădirea de Boli Infecțioase și cea în care funcționa înainte Dermatologia”, a explicat Liliana Coldea.

 

Ultima oră

Comentariul meu