Coldea, despre organizarea unui nou concurs pentru șefia Spitalului Județean - "Spitalul nu este câmp de luptă pentru formațiunile politice"

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, medicul Liliana Coldea, a reacționat pe Facebook, după ce Ministerul Sănătății a declarat nelegal concursul pentru ocuparea postului pe care îl ocupă.

PSD Sibiu a dat publicității, miercuri, un răspuns al Ministerului Sănătății în care se precizează că, numirea managerului SCJU este nelegală și se fac demersuri pentru organizarea unui nou concurs.

Potrivit documentului, Direcția de Control și Integritate/Serviciul Control din cadrul Ministerului Sănătății, în urma verificărilor efectuate privind sesizarea de nelegalitate, făcută de PSD Sibiu, ”a constatat încălcarea art. 5, alin. 1 art. 6 alin. 2, alin 7, art. 8 lit. g, art. 13 alin. 6 și art. 17, din Regulamentul de Organizare și Desfășurare a Concursului pentru ocuparea funcțiilor de manageri, persoane fizice, ai spitalelor de sub autoritatea Consiliului Județean (CJ) Sibiu, aprobat prin dispoziția Președintelui CJ Sibiu nr. 16/20.01.2017. În consecință, a fost aprobată de către Ministrul Sănătății propunerea de a nu se emite actul administrativ de numire în funcție și de a se demara procedurile legale pentru organizarea concursului în vederea ocupării funcției de manager în condiții de legalitate.”

Și Raul Apostoiu, președintele PLUS Sibiu, a cerut public organizarea unui nou concurs pentru funcția de manager al SCJU Sibiu, din aceleași motive.

Liliana Coldea a reacționat printr-un mesaj pe pagina sa de socializare, în care precizează că a fost doar un candidat la concurs, neavând și calitatea de organizator. De asemenea, subliniază faptul că spitalul nu este câmp de luptă pentru partidele politice.

„Spitalul nu este câmp de luptă pentru formațiunile politice. Interesele mele cât și ale colegilor mei sunt sănătatea și tratarea cu profesionalism a pacienților în condiții de siguranță și la cele mai înalte standarde. Suntem total dezinteresați de interesele politice. Nu eu am organizat concursul de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență, eu am fost candidat la fel cum putea fi oricine s-ar fi înscris la concurs. Doresc să îmi pun în practică programul de management pe care l-am demarat de la preluarea funcției. Atât noi – conducerea spitalului, cât și noi medicii spitalului vrem să ne facem datoria față de pacienți”, a scris, pe Facebook, Liliana Coldea.

Ultima oră

Comentariul meu