mai mult loc la terasele din sibiu - proprietarii pot cere primăriei să se extindă

Proprietarii teraselor sezoniere amplasate pe domeniul public din Sibiu au posibilitatea să se extindă temporar. În contextul situației epidemiologice actuale, este obligatoriu ca patronii să creeze condiții pentru clienți, în vederea limitării răspândirii infecției cu COVID-19. Din acest motiv, mesele trebuie așezate la distanță, iar asta reduce spațiul amplasamentelor. Potrivit unei Hotărâri de Consiliu Local, în 2020, terasele din urbea de pe Cibin se pot extinde.

În cadrul ședinței de Consiliu Local de la finalul lunii mai, a fost adoptat proiectul de hotărâre „privind aprobarea extinderii temporare a amplasamentelor teraselor sezoniere pe domeniul public sau privat al Municipiului Sibiu, în anul 2020, ca urmare a respectării măsurilor impuse în vederea limitării răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2”.

Pentru a veni în sprijinul deținătorilor de terase sezoniere amplasate pe domeniul public al municipiului Sibiu, datorită faptului că funcționarea acestui sector de activitate este în continuare direct afectat de măsurile instituite la nivel național, s-a aprobat extinderea temporară, în anul 2020, a amplasamentelor teraselor. Solicitările primite în acest sens vor fi analizate în funcție de posibilitatea fiecărei locații în parte, dar și de spațiile necesare desfășurării evenimentelor culturale și sportive.

Potrivit Hotărârii de Consiliu Local, în Piața Huet vor putea amplasa terase doar agenții economici care au punct de lucru autorizat în Piața Mică și care au acces direct în partea din spate, înspre Piața Huet.

Ce trebuie să facă proprietarii ca să extindă terasele

Proprietarii interesați trebuie să depună cereri distincte pentru aprobarea extinderii amplasamentelor. Cererea va fi însoțită de:

  • Schiță detaliată (dimensiune, simulare mod așezare mobilier);
  • Planșe fotografice color pentru mobilier (scaun, masă, umbrelă) și aranjament floral.

Suprafața maximă pentru terase

Suprafața maximă ce poate fi extinsă se determină de către Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat din Sibiu prin măsurători la fața locului, ținând cont de următoarele:

  • Respectarea și asigurarea circulației pietonale și auto;
  • În cazul în care există două sau mai multe solicitări de extindere a terasei pe același amplasament solicitanții vor cădea de comun acord asupra delimitării propriului amplasament, în caz contrar delimitarea urmează să fie efectuată de Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat Sibiu.

Pe amplasamentul extins se vor putea amplasa doar scaune, mese (din lemne, fier, ratan) și umbrele de dimensiuni reduse (culoare albă, maro, crem deschis sau bej). Mobilierul va trebui să fie în concordanță cu restul elementelor care alcătuiesc întreaga terasă. Solicitanții vor avea posibilitatea să delimiteze amplasamentul extins și prin aranjamente florale.

În ceea ce privește avizarea amplasamentelor extinse, acestea se vor putea prelungi lunar în baza unei cereri fără a fi necesare alte documente.

Din 1 iunie, majoritatea teraselor din Sibiu s-au redeschis. Sibienii le-au dus dorul, dovadă fiind faptul că, luni, mulți au ales să își bea cafeaua în centrul orașului.

Ultima oră

Comentariul meu