unii sibieni n-au nevoie de permis de conducere - se urcă la volan și se roagă să nu fie prinși
FOTO: arhivă

În județul Sibiu, nu toți cei care sunt la volan au și permis de conducere. Fie că e zi, fie că e noapte, mulți indivizi inconștienți conduc pe drumurile publice și riscă să le pună viețile în pericol și altor participanți la trafic. În weekend, de exemplu, mai multe persoane au fost depistate conducând autoturisme fără să aibă acest drept.

Unul dintre indivizii inconștienți a fost depistat în Mediaș. Este vorba despre un bărbat din Argeș, aflat la volanul unui microbuz. „La data de 29 mai a.c., în jurul orei 18,30, în municipiul Mediaș, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 60 de ani, domiciliat în județul Argeș, în timp ce conducea un microbuz deși nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pe numele celui aflat la volan s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis”, transmite Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Și duminică seară un sibian a fost depistat la volanul unui autoturism, fără să posede permis de conducere. „La data de 31 mai a.c., în jurul orei 21,30, pe raza orașului Avrig, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au identificat un alt șofer care conducea un autoturism deși nu deține permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de autovehicule.
Este vorba despre un localnic în vârstă de 24 de ani, pe numele căruia s-a deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 335 aliniatul 1 din Codul Penal”, mai spune Welter.

La capitolul infracțiuni rutiere se incadrează și un alt sibian, care chiar dacă avea permis de conducere, a condus un autoturism neînmatriculat. „La data de 31 mai a.c., în jurul orei 12,00, în afara localității Ocna Sibiului, un bărbat în vârstă de 45 de ani, din satul Alămor, a fost depistat de către polițiști în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat”, spune Welter. Ș-a ales, de asemenea, cu un dosar penal, de această dată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Ultima oră

Comentariul meu