Se redeschid școlile la Sibiu - Elevii care susțin examenele naționale revin în bănci
foto: arhivă

Școlile din județul Sibiu s-au pregătit intens pentru reluarea activităților de pregătire a elevilor și desfășurarea examenelor naționale.

Săptămâna trecută s-au făcut inspecții tematice în unitățile de învățământ din tot județul. Reprezentanții IȘJ spun că sălile de clasă sunt pregătite să îi primească pe elevi iar materialele de dezinfecție a spațiilor școlare ajung deocamdată.

În urma acestor inspecții tematice s-a constat că peste 97% din unitățile de învățământ gimnazial și liceal sunt pregătite pentru reluarea activităților de pregătire a elevilor în vederea susținerii examenelor naționale, au stabilit spațiile necesare, culoarele de acces și componența grupelor. De asemenea, din bugetele proprii au achizițional material dezinfectante, mănuși și măști de protecție.

Se redeschid școlile la Sibiu - Elevii care susțin examenele naționale revin în bănci Se redeschid școlile la Sibiu - Elevii care susțin examenele naționale revin în bănci Se redeschid școlile la Sibiu - Elevii care susțin examenele naționale revin în bănci

În urma controalelor s-a constatat că nu sunt suficiente măști de protecție, în special în școlile de la oraș și că nu erau desemnate de către DSP Sibiu cadrele medicale care să realizeze triajul epidemiologic la intrarea în unitățile școlare.

„S-au desfășurat noi controale tematice în unitățile de învățământ din județul Sibiu, ca urmare a deficiențelor semnalate în cazul pregătirii unităților de învățământ pentru reluarea pregătirii elevilor și susținerea examenelor. S-a constatat că acestea au fost remediate, inclusiv desemnarea de către DSP Sibiu a personalului pentru efectuarea triajului epidemiologic”, a transmis Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

De la M.E.C. au fost repartizate, către ISJ Sibiu 470 000 de măști, prima tranșă de 260 000 de măști sosind în cursul zilei de 30 iunie. Acestea sunt repartizate, luni, către unitățile de învățământ, în funcție de numărul de elevi.

 

Ultima oră

Comentariul meu