foto - fără mașini în piața mică - jumătate din ea e zonă pietonală

Încetul cu încetul, toată zona istorică a Sibiului devine zonă pietonală. Jumătate din Piața Mică a fost închisă deja, astfel că, în curând nicio mașină nu va mai putea parca aici. 

Prima zi de vară a venit cu o serie de schimbări la Sibiu. O bună parte din Piața Mică a fost închisă circulației mașinilor, iar din 1 iunie, majoritatea teraselor s-au și deschis. foto - fără mașini în piața mică - jumătate din ea e zonă pietonală foto - fără mașini în piața mică - jumătate din ea e zonă pietonală

De acum, mașinile nu vor mai putea fi parcate în toată Piața Mică. Pietonii nu mai trebuie să se ferească de autoturisme atunci când ies la plimbare în centru.

„În partea din Piața Mică cuprinsă între strada Ocnei, Casa Artelor și Turnul Sfatului din mun. Sibiu nu se vor mai parca autovehicule, sens în care vor fi eliminate marcajele locurilor de parcare. Zona va fi delimitată de accesul auto cu piloni de piatră și piloni demontabili. Se va permite accesul auto doar pentru aprovizionare în intervalul orar 05.00 -09.00, precum și atunci când este cazul pentru evenimente sau alte situații excepționale. În Piața Mică din mun. Sibiu, din locurile de parcare rămase disponibile se vor rezerva 8 locuri de parcare pentru Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor pentru a fi utilizate pe o durată de timp limitat de 1 oră, doar de către cetățenii care își oficiază cununia civilă la Casa Căsătoriilor”, se arată într-un proiect de hotărâre a Consiliului Local.

foto - fără mașini în piața mică - jumătate din ea e zonă pietonală foto - fără mașini în piața mică - jumătate din ea e zonă pietonalăfoto - fără mașini în piața mică - jumătate din ea e zonă pietonală

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a declarat, la finalul lunii mai, că în curând toată zona istorică va deveni zonă pietonală. Acest lucru îi va ajuta mult și pe proprietarii teraselor care doresc să se extindă, dat fiind că trebuie să respecte măsurile de distanțare ca să poată să își primească clienții.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu