Directorul medical Florin Grosu de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu a declarat că pandemia de COVID-19 a adus o dotare mult mai bună pentru bolnavii cu afecţiuni cu alte cauze virale.
Florin Grosu a declarat, pentru AGERPRES că cea mai importantă investiție din această perioadă este laboratorul de biologie moleculară.,
„Cea mai importantă investiţie a spitalului în această perioadă este înfiinţarea Compartimentului de biologie moleculară (…) Laboratorul de biologie moleculară este important pentru diagnosticul tuturor afecţiunilor de cauză virală”, a declarat duminică, pentru AGERPRES, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, Florin Grosu.
Potrivit sursei citate, primul aparat RT PCR, cu care s-au făcut testele de COVID-19 la SCJU Sibiu, a fost ultimul aparat liber găsit în Lituania şi adus ulterior în România.
„Este de remarcat efortul colegilor de la Achiziţii, care s-au organizat exemplar şi care de multe ori ne-au atras atenţia asupra prioritizării achiziţiilor în funcţie de evoluţia pe care ei au observat-o pe piaţă. Aşa am ‘arvunit’ iniţial ultimul aparat RT PCR,care mai era liber pe piaţă în Lituania, care ulterior a fost plătit direct de către CON-A”, a explicat Florin Grosu.
Cel mai fericit moment din ultimele trei luni pentru directorul medical de la SCJU Sibiu a fost cel în care a avut teste pentru pacienţii cu COVID.
„Cel mai fericit a fost momentul în care am primit primele teste de extracţie şi colegii de la Laboratorul de biologie moleculară au început să lucreze şi au dat primele rezultate, am ştiut că vom avea independenţă diagnostică”, a arătat Florin Grosu.
SCJU Sibiu are două aparate de testare moleculară pentru depistarea noului coronavirus, ceea ce înseamnă posibilitatea de a efectua 400 de teste, zilnic, potrivit celor mai recente informaţii furnizate de către Consiliul Judeţean.
Sursa: AGERPRES