ziua internațională a copilului - cum petrecem cu cei mici pe 1 iunie în vremuri de pandemie

Ziua Internațională a Copilului este un prilej de sărbătoare pentru toți copiii și părinții din lume. Chiar dacă suntem în stare de alertă și va mai trece ceva timp până când viețile noastre vor reintra în normal, micuții așteaptă și anul acesta cu sufletul la gură 1 Iunie și se vor bucura din plin să primească atenție pe parcursul acestei zile.

Vizite la Muzeu

De ziua copiilor muzeele din Sibiu își deschid porțile pentru cei mici și pot fi organizate tururi dedicate lor, în condiții de distanțare socială. Deopotrivă educative și recreative, vizitele la muzeu sunt o ocazie excelentă pentru cei mici să învețe lucruri noi.

Petrecere restrânsă acasă de Ziua Copilului

Pentru că în această perioadă evenimentele dedicate celor mici în spații publice și mall-uri nu sunt posibile, există o mulțime de activități pe care le poți organiza acasă, alături de familie și prieteni, într-un cadru restrâns.

Nu e deloc greu să creezi un party distractiv pentru cei mici chiar în curtea din spate. Oferă-le celor mici șansa să se distreze și sa facă mișcare cu un echipament de petrecere precum un spațiu de joacă gonflabil, o trambulină elastică sau o piscină cu bile. Hohotele de râs și buna dispoziție a copiilor vor fi garantate!

ziua internațională a copilului - cum petrecem cu cei mici pe 1 iunie în vremuri de pandemie

 

Ateliere de creație

De Ziua Copilului, pune creativitatea micuților la lucru! Dacă decizi să organizezi propriul tău atelier de creație, un lucru e sigur: o astfel de activitate va stimula imaginația copiilor și îi va ajuta să dezvolte aptitudini creative.

Mai mult decât atât, prichindeii vor avea satisfacția să creeze un lucru de la zero, o experiență pe care o trăiesc poate pentru prima dată la un atelier de creație de 1 iunie.

ziua internațională a copilului - cum petrecem cu cei mici pe 1 iunie în vremuri de pandemie

Picnic în familie, de ziua copilului

O altă idee distractivă, care duce toată familia în mijlocul naturii de 1 iunie este un picnic. Gătește sau comandă mâncarea preferată a celor mici și pune-o în coșul de picnic. Nu uita să împachetezi și niște gustări dulci, fără de care o masă nu ar fi completă pentru cei mici.

Ia cu tine jocuri amuzante, cum ar fi board games, cărți de joc sau zmeie pe care copiii să se distreze înălțându-le în văzduh și vei petrecere un 1 iunie minunat alături de micuți.

ziua internațională a copilului - cum petrecem cu cei mici pe 1 iunie în vremuri de pandemie

Un 1 iunie cu activități sportive

Dacă ești părintele unui prichindel care practică un sport sau pur și simplu îți dorești o activitate antrenantă de 1 iunie, scoate-ți copilul la un joc de fotbal, tenis sau orice alt sport preferă. Nu doar că vă veți distra pe cinste împreună, dar puteți profita de această oportunitate pentru a vă fortifica relația părinte-copil.

Orice activități de 1 iunie ai alege, ține de cont de preferințele micuțului tău pentru că, la urma urmei, ziua copilului este despre el.

Ultima oră

Comentariul meu