VIDEO FOTO Sibienii petrec duminica în aer liber - Cozi la grădina zoologică și la muzeul satului

Sibienii petrec în aer liber ultima zi de primăvară. La grădina zoologică s-au format cozi lungi de mașini, duminică la prânz, iar parcarea din fața Muzeului Astra era plină ochi. Cum Ziua Copilului este zi liberă la nivel național, weekendul prelungit a fost și prima mini – vacanță din 2020 pentru cei mai mulți dintre noi.

Lunile lungi de izolare la domiciliu au crescut apetitul sibienilor pentru plimbările în aer liber. Cei mai mulți au ales să petreacă duminica în Muzeul satului sau la grădina zoologică.

Încă de la primele ore ale dimineții, parcarea din fața Complexului Național Muzeal Astra s-a umplut de mașini. Oamenii au dat plimbările pe patru roți pe o plimbare pe aleile senzoriale din Muzeul în aer liber. În câteva ore, cei care au fost dispuși să renunțe la încălțări, au închis ochii și au făcut o plimbare imaginară pe cărări de munte sau în Delta Dunării. Muzeul Astra din Sibiu le oferă vizitatorilor o Românie în miniatură cu peisaje rupte parcă dintr-o poveste.

„E foarte frumos în Muzeul Astra. Poți să vii aici cu familia sau poți să vii și singur ca să îți aduni gândurile. Ne-a fost dor, după ce am stat două luni numai în casă, aveam nevoie de o plimbare în aer liber”, ne-a spus Mihaela, o sibiancă de 46 de ani.

VIDEO FOTO Sibienii petrec duminica în aer liber - Cozi la grădina zoologică și la muzeul satului

VIDEO FOTO Sibienii petrec duminica în aer liber - Cozi la grădina zoologică și la muzeul satului

Muzeul Astra intră de la 1 iunie în „luna copilăriei” printr-o serie de evenimente speciale. Pentru început, în acest weekend, în Muzeul în aer liber, are loc Târgul Național de Jucării, ediția a XIII-a, dar cu o abordare diferită, față de cum îl cunoaște publicul.

Au fost pregătite trei trasee distractive organizate în sectorul de olărit, morărit și pastoral din Muzeul ASTRA, care sunt puse gratuit la dispoziția tuturor copiilor sub forma unor quizuri antrenante. Cele trei trasee sunt: „Meșterul olar și oala fermecată”, „Moara norocoasă” și „Oița năzdrăvană”.

Alți copii au preferat o plimbare la grădina zoologică și pentru că mâine este ziua lor, părinții nu au putut să-i refuze, mai ales că, în prima parte a zilei, ploaia nu le-a încurcat planurile.

„Au vrut să venim la zoo ca să vadă urșii și tigrii. Am trecut pe la maimuțe și pe la păsări. A fost foarte bine, mai ales că nu a plouat”, ne-a spus Cristina, mama a doi copii de 7 și 12 ani.

VIDEO FOTO Sibienii petrec duminica în aer liber - Cozi la grădina zoologică și la muzeul satului

VIDEO FOTO Sibienii petrec duminica în aer liber - Cozi la grădina zoologică și la muzeul satului Grădina Zoologică s-a redeschis publicului de miercuri, 20 mai. Sibienii se pot bucura din nou de o plimbare prin cea mai veche grădină zoologică din
țară care adăpostește în prezent 253 de animale din 62 de specii. Programul zilnic este între 9:30 – 19:30.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu