video rețete vechi de sute de ani de pe valea secașelor - cum fac gospodinele din alămor "zama de crichiță"

Zama de crichiţă se mâncă şi vara şi iarna, pe Valea Secașelor. Gospodinele din Alămor pun în ea cârnați de casă, dar se mai poate pune şi păpăradă făcută din câteva ouă proaspete.

Centrul Creației Junii Sibiului readuce în atenția sibienilor, rețete vechi de secole, cu ingrediente tradiționale și foarte gustoase. Acestea ne aduc aminte de gustul copilăriei dar și de frumoasele vacanțe la țară, petrecute alături de bunici.

Nu știți ce e crichița? Crichița este o cratiță, iar dacă vreți să știți cum pregătesc harnicele femei din satul sibian Alămor această ciorbă specială, găsiți mai jos rețeta.

„Rar ți-e dat să vezi o zamă precum cea de crichiță! Căci zama de crichiță din Alămor e una de poveste: se gătește în cratiță, deși e ciorbă și e musai să fie pregătită în cumnă, adică în bucătăria de vară, după cum făcea și muma, odinioară. Și pentru ca, în final, gustul să fie perfect, zama se povestește muuult de tot, iar ingredientele se pun… după ochi, cel mai adesea. Și până gătim și povestim, ne facem timp să „horim” găinile de pe cuibar și să cântăm”, au scris, pe pagina de socializare, reprezentanții Centrului Creației Junii Sibiului, în descrierea rețetei video.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. SUNTETI SAREA SI PIPERUL acestor tinuturi binecuvantate,dar,adevarat….PACAT CA S LOCUITE !!!!!am amintiri superbe din excursia de aproape 3 saptamani prin TRANSILVANIA !!! INCEPAND CU CASTELUL PELES,PELISOR,CASTELUL CANTACUZINILOR,SIGHISOARA,MEDIAS,BRASOV,…BISERICILE FORTIFICATE…URMEAZA banatul si alba iulia,maramuresul…transfagarasanul l am facut !!este superb dar trist de murdar ca si aeroportul otopeni…..CE ATINGEM,praf se face..ca in CATAVENCU,rubrica ROMANI,AZI DISTRUGETI xxxx,si urma.