update explozie în apropiere de mediaș - cinci persoane transportate la spital
FOTO arhivă

O explozie s-a produs, sâmbătă dimineață, în satul Curciu, din comuna Dârlos. Cinci persoane, printre care și două fetițe de 7 și 10 ani, au fost rănite grav.

UPDATE: „SAJ Sibiu a trimis trei echipaje de tip B2 în localitatea Curciu unde, în urma exploziei unei butelii de gaz au fost rănite cinci persoane. Echipajele medicale SAJ, împreună cu echipajele ISU au acordat asistență medicală de urgență la trei adulți și doi copii care prezentau arsuri de diferite grade . Două fetițe în vârstă de 7 și respectiv 10 ani au fost rănite în explozie. Cea de 10 ani prezintă arsuri pe 30 % din suprafața corporală iar cea de 7 ani arsuri la față și mâini. O femeie de 64 ani, prezenta arsuri ale membrelor superioare și torace. Se evaluează în continuare gradul și suprafața. Un barbat de 65 ani, se pare și cel mai grav rănit, are arsuri pe o suprafață de 90% de diferite grade pe membre, torace și abdomen. Un bărbat de 30 de ani, are de asemenea arsuri pe membre, torace și abdomen. Victimele au fost transportate la CPU Medias . După evaluarea din CPU Mediaș s-a hotărât transportarea victimelor la UPU Sibiu”, transmite Genu Scridon, purtător de cuvânt al SAJ Sibiu.

Explozia s-a produs sâmbătă dimineață, în jurul orei 5:30, pe Strada Principală din localitatea Curciu. Au intervenit de urgență pompierii militari, două echipaje SMURD și trei ambulanțe de la Serviciul Județean de Urgență.

„În această dimineață, în jurul orei 05:30, ISU Sibiu – Secția Mediaș a intervenit de urgență cu două echipaje SMURD și un echipaj de pompieri militari în sat Curciu, comuna Dârlos, Str. Principală unde s-a produs o explozie a unei butelii”, a transmis, sâmbătă dimineață, Alina Voina, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

În urma exploziei, trei adulți și doi copii, care se aflau în casă în momentul exploziei, au suferit arsuri grave.

„S-au acordat îngrijiri medicale pentru trei adulți și doi copii care au fost transportați, conștienți la CPU Mediaș cu arsuri pe aproximativ 30% din corp. La fața locului s-au deplasat două echipaje SMURD, trei ambulanțe SAJ și un echipaj de pompieri militari”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu