VIDEO: Primarul Astrid Fodor, despre Comandamentul NATO de la Sibiu - „Locația nu s-a ales închizând ochii și punând degetul pe hartă”
FOTO: arhivă

Guvernul a aprobat, în 21 mai, un proiect al Ministerului Apărării Naționale care prevede construirea sediului Comandamentului NATO de la Sibiu. Investiția este estimată la peste jumătate de miliard de lei și va fi eșalonată pe patru ani. În acest context, primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a precizat că este bucuroasă fiindcă acest Comandament a devenit o certitudine.

Primarul Sibiului a menționat că „locația Sibiu nu s-a ales închizând ochii și punând degetul pe hartă”, ci în urma unor analize serioase.

YouTube video

„În primul rând eu mă bucur că acest Comandament NATO a devenit o certitudine. Nu este doar o poveste. Că din 2018 știm, dar acum avem certitudinea că se va și realiza. Este o investiție majoră, dar nu vorbesc numai de investiție. Este o plus valoare în ceea ce privește și imaginea Sibiului. Eu sunt convinsă că locația Sibiu nu s-a ales închizând ochii și punând degetul pe hartă. S-a ales după niște analize serioase. S-a analizat poziția geo-strategică a Sibiului, s-a analizat capacitatea administrativă, infrastructura, infrastructura educațională, viața culturală, viața socială, tot ceea ce oferă Sibiul, pentru că aici vin cadre superioare din cadrul NATO, nu este o unitate militară. Și atunci trebuie să aibă acele condiții cu care ei sunt obișnuiți și cred că la fel comunitatea sibiană care de fiecare dată a dovedit că este o comunitate pro-Europa, pro-NATO, a fost din nou un argument în plus, iar ei își dau seama că aici vor fi primiți cu brațele deschise. Este o plus valoare pentru Sibiu din toate punctele de vedere, nu numai economic. (…) Vreau să vă spun că autorizațiile de construcții pentru sectorul acesta se eliberează la nivelul Ministerului Apărării Naționale, nu vin la Primăria Sibiu. Cunosc proiectul și cu siguranță va fi un proiect foarte frumos”, a precizat primarul Astrid Fodor.

Executivul a adoptat, joi, 21 mai, Hotărârea de aprobare a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Realizare infrastructură necesară Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est în cazarma 562 Sibiu”. Astfel, s-au alocat banii necesari pentru construirea sediului Comandamentului NATO, fiind vorba despre o investiție estimată la peste 549 milioane lei, care este eșalonată pe patru ani. Proiectul presupune realizarea de construcții pe o suprafață de aproape 5 hectare. Cazarma 562 Sibiu este situată pe Calea Dumbrăvii nr. 28-32 și beneficiază de alimentare cu energie electrică, energie termică, gaze naturale, canalizare și apă de consum, necesare funcționării în condiții normale, acestea fiind asigurate prin contracte cu furnizorii locali.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Ma bucur mult pentru aceasta realizare pentru Sibiu.Sa dea Domnul sa fie liniste si pace!