video: lucrările de la biserica evanghelică sunt în toi – când vor fi gata

Lucrările de la Biserica Evanghelică din Piaţa Huet sunt în toi. Aceasta a intrat într-un proces de consolidare, restaurare şi reabilitare în anul 2018 cu fonduri europene în valoare de 21.910.483 lei. Mult a fost, puțin mai e căci, potrivit spuselor primarului municipiului Sibiu, lucrările vor fi gata la sfârșitul toamnei.

YouTube video

„Săptămâna trecută, când am fost în piața Huet și am analizat la fața locului primele propuneri ale arhitectului privind amenajarea pieței, am întâlnit și constructorul, șeful de șantier era prezent, și mi-a spus că își doresc să finalizeze lucrările până la sfârșitul toamnei. Doar atât vă pot spune despre Biserica Evanghelică, nu este un contract pe care îl gestionăm, dar totuși am această informație”, a precizat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, în cadrul emisiunii „Interviuri pe Față”.

Pe parcursul anului 2019, au fost realizate importante lucrări de consolidare şi restaurare elemente piatră, tencuieli şi zugrăveli, restaurare vitralii precum şi reţele electrice noi, împreună cu un sistem de încălzire. Un alt aspect important al proiectului a fost şantierul arheologic care a început la jumătatea lunii mai a anului 2019 şi s-a finalizat relevând descoperiri importante.

Ultima oră

Comentariul meu