video: fodor, despre evenimentele culturale din sibiu - „dacă nu se vor organiza, orașul nu va mai fi atât de vesel”
FOTO: FITS / Dragoș Dumitru

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a declarat, în cadrul emisiunii „Interviuri pe Față”, că sunt mari șanse ca evenimentele culturale din oraș să se desfășoare în acest an, chiar dacă nu cu un public atât de mare. Dacă totuși nu se vor putea organiza din cauza pandemiei, „orașul va fi mai liniștit, însă nu atât de colorat, nu atât de vesel”.

„Eu cred că sunt șanse să se desfășoare evenimente la Sibiu chiar dacă nu cu un public atât de mare. Tocmai din acest motiv, am continuat cu Agendele. Ar fi fost foarte simplu să renunțăm la el și să spunem că anul acesta nu alocăm bani, economisim banii la bugetul local, dar din punctul meu de vedere ar fi fost o greșeală, pentru că tocmai asta ne distinge pe noi de celelalte orașe din România, tocmai această Agendă Culturală, tocmai această efervescență, această viață culturală a orașului care este cu totul aparte. Am dat posibilitatea organizatorilor de evenimente să își adapteze proiectele, au timp să le depună, pot să aștepte să le depună cu două luni înainte să aibă loc evenimentul, nu trebuie să le depună nici azi, nici mâine și în funcție de evoluția situației să își adapteze proiectul, să vină cu el, Comisia îl va evalua și dacă într-adevăr se consideră că se poate desfășura, vom aloca fonduri. Eu contez foarte mult pe experiența și pe capacitatea operatorilor cultural. Operatorii noștri culturali nu de azi, de ieri lucrează la astfel de proiecte, ei practic din 2007 și-au început majoritatea, au experiență și de fapt stau în fața unei provocări și pot să își dea proba, cât de flexibili și cât de ușor se pot adapta și la situații dificile”, a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

YouTube video

În cazul în care nu se vor putea ține evenimentele din pricina creșterii numărului de cazuri de coronavirus, primarul Sibiului spune că orașul nu va mai fi atât de colorat și atât de vesel.

„Atunci vom avea un oraș mai liniștit, nu atât de colorat, nu atât de vesel, dar vom trece și peste asta. Eu oricum am spus ce mi-aș dori. Și cred că cu toții ne dorim să ne putem continua activitatea culturală. Eu mă gândesc la Festivalul de Teatru, care este cel mai mare eveniment cultural, nu numai al Sibiului, este un eveniment cu răsunet mult peste granițele țării. Și ca număr de turiști cât aduce acest festival în Sibiu și este o mare pierdere că el acum trebuie să se desfășoare online. Am încurajat însă ca acest festival să se desfășoare online pentru a păstra totuși contactul cu publicul, deși nu este același lucru. Una e să simtă atmosfera festivalului, că este o atmosferă unică, și alta e să-l urmărești online. Dar bine că se poate și așa”, a adăugat Astrid Fodor.

Ultima oră

Comentariul meu