ștrandurile și piscinele din zona sibiului - unde ne răcorim vara asta și în ce condiții

După un 1 Mai petrecut acasă, nu știm foarte multe nici despre cum ne vom petrece vara care stă să înceapă. Unde vom putea călători, în ce condiții, unde ne vom petrece timpul liber, sunt primele întrebări care ne vin în minte când ne gândim la vacanță. Deocamdată, singura certitudine pe care o avem este aceea că va fi o vară cum n-a mai fost. Am încercat să aflăm ce planuri au proprietarii de ștranduri și piscine din județ și unde ne-am putea răcori în vara asta.

O vară de neuitat, dată peste cap

Cu toții am înțeles până acum că festivalurile, excursiile și alte obiceiuri estivale, nu se vor desfășura așa cum ne așteptam la începutul anului. Probabil că mulți și-au anulat deja călătoriile planificate în avans și au așteptat să vadă ce decid autoritățile și cum se va face relaxarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus. În contextul pandemiei, operatorii din turism ne recomandă vacanțele cât mai aproape de casă, care ne-ar putea scuti de eventuale neplăceri medico – sanitare.

Am încercat să aflăm ce planuri au proprietarii de piscine, ștranduri și bazine acoperite din Sibiu și din apropiere.

Deschiderea piscinelor și a ștrandului, sub semnul întrebării

Redeschiderea ștrandului Aqua Fun, singurul ștrand din Sibiu, este deocamdată sub semnul întrebării.

„Ne mai gândim dacă deschidem anul acesta. Nu suntem pesimiști dar vrem să facem o investiție la ștrand și profităm ca să construim. Vara asta e și așa compromisă. Vrem să amenajăm căsuțele din fața ștrandului, vom face SPA, spații de cazare…În funcție de cum vom avansa cu proiectul și cu autorizațiile, vom decide dacă vom mai deschide sau nu anul acesta. Dar este foarte posibil să nu deschidem pentru că, dacă nu vom face lucrări vara asta, va trebui să le facem anul viitor și poate că e mai bine acum”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Anca Muntean, administratorul Ștrandului Aqua Fun.

Mulți sibieni erau obișnuiți să meargă vara la Bazinul Olimpia. Anul acesta însă, este posibil ca bazinul să nu se deschidă decât la toamnă.

„Din punctul meu de vedere este destul de complicat să deschidem în iunie. Avem și deficit de personal, trebuie să vedem în primul rând dacă merită. Avem solicitări la bazinul de sărituri. Lotul național de sărituri vine de la Bucuresti la Sibiu pentru antrenamente. În momentul acesta nu am luat o decizie. Ne-am pregătit din punct de vedere sanitar dar așteptăm să vedem dacă ne permitem și dacă putem. Deocamdată eu cred că, până în septembrie nu vom deschide, oricum în august era pauză”, explică Răzvan Borcan, directorul adjunct al Bazinului Olimpia.ștrandurile și piscinele din zona sibiului - unde ne răcorim vara asta și în ce condiții

Complexul de Înot Olimpia, administrat de CSM Sibiu, are un bazin de înot de 25 m, cu 6 culoare de natație, un bazin de sărituri de 15x15m, saună, și o tribună de 600 locuri. Complexul este acoperit și a fost renovat recent.

Închisă de anul trecut pentru renovări, Baia Populară Neptun urma să revină anul acesta cu un nou concept, unul care să transforme obiectivul într-unul turistic, cu oferte unice în România. În urma lucrărilor de reabilitare, reparații și modernizare vor fi deschise publicului două niveluri noi ale clădirii, ridicată în urmă cu 115 ani.

Termenul de finalizare a lucrărilor de reabilitare era iulie, 2020, însă pandemia a încurcat planurile constructorului.

„Probabil că nu vom deschide mai devreme de luna septembrie. Această perioadă de pandemie ne-a încurcat puțin. Unele materiale nu au venit la timp. Deocamdată suntem rezervați în ceea ce privește data deschiderii dar este posibil să nu deschidem în această vară. Îi invităm pe toți cei interesați să urmărească jurnalul nostru de șantier, unde îi vom ține la curent cu noutățile”, a precizat Ioana Dăncăneț, directorul Băii Populare.

Unde putem să ne răcorim în vacanță

La câțiva kilometri de Sibiu, spre Cisnădioara, se află Piscina Versailles, într-un complex de agrement, care include teren de volei pe nisip, teren de fotbal cu piciorul și loc de joacă pentru copii.

„Noi suntem pregătiți să deschidem și terasa și piscina, indiferent dacă vorbim de 1 iunie sau 15 iunie. Respectăm cu strictețe condițiile de distanțare socială stabilite de autorități, vom lua temperatura la intrarea în locație și vom dezinfecta de câte ori este nevoie. Dacă se recomandă cu paravan, vom face, dacă nu, vom lăsa distanță de 2 m între șezlonguri. Terasa noastră are 300 mp și avem și patru baldachine de 5/5 m în jurul piscinei. Prețurile încă nu știm cum vor fi. Vom anunța la momentul deschiderii”, spun și reprezentanții Piscinei Versailles.

Din fericire, sibienii nu trebuie să meargă neapărat la mare ca să se bucure de nisip şi de soare şi să se bălăcească în apă sărată. Din iunie, își vor putea face vacanțele aproape de casă, pe litoralul Ardealului, aşa cum este supranumită Ocna Sibiului. În staţiunea aflată la doar 17 km de Sibiu, turiştii găsesc lacuri cu ape sărate, plaje amenajate şi peste 40 de pensiuni.ștrandurile și piscinele din zona sibiului - unde ne răcorim vara asta și în ce condiții

„Noi suntem pregătiți cu tot ce trebuie și am vrea să deschidem începând cu data de 1 iunie, dacă ne vor da voie autoritățile. Am luat deja toate măsurile de distanțare socială atât de necesare în această perioadă. Șezlongurile sunt puse două câte două, cu 2 m distanță între ele. La intrare , când se stă la coadă, vom termometriza turiștii, dacă măsura va rămâne în vigoare până atunci. La toalete vor exista recipiente cu dezinfectanți iar dezinfecția toaletelor se va face din jumătate în jumătate de oră, în funcție și de fluxul de turiști. Ne-am gândit să facem și anunțuri la fiecare 30 de minute cu toate aceste măsuri de distanțare socială, prin sistemul nostru de anunțuri. La intrarea în apă, turiștii vor fi sfătuiți să nu staționeze pe malurile lacurilor și pe scările de acces iar în apă se aplică aceleași reguli ca și pe uscat. Nisipul a fost reîmprospătat, şezlongurile sunt pregătite, iar apa sărată din lacuri s-a încălzit deja, noi suntem pregătiți”, spunea în urmă cu o săptămână, George Predescu, primarul din Ocna Sibiului.

Ora de Sibiu a contactat și alți proprietari de piscine din județ dar aceștia au fost rezervați cu privire la redeschiderea piscinelor. Cei mai mulți vor redeschide însă terasele în aer liber, cu mese distanțate între ele și cu dispensere cu dezinfectant pentru mâini la intrare.

În noile condiții, poate că asta va fi vara în care vom putea ajunge în sfârșit în locurile pe care am tot amânat să le vedem în țară.

Ultima oră

Comentariul meu