video: primarul sibiului despre lucrările de pe calea cisnădiei - „sunt absolut necesare pentru decongestionarea traficului”
FOTO: arhivă

La începutul lunii mai, Calea Cisnădiei a fost închisă pentru lucrări de reconfigurare și lărgire a carosabilului. Șoferii au fost direcționați pe strada Gheorghe Dima, apoi pe Calea Dumbrăvii. Inevitabil, traficul a devenit mult mai sufocant. Primarul Sibiului, Astrid Fodor, spune însă că lucrările sunt absolut necesare în zonă.

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a declarat, în cadrul emisiunii „Interviuri pe Față” că deși traficul este mai sufocant de când Calea Cisnădiei a fost închisă, „această lucrare este absolut necesară tocmai pentru a decongestiona traficul”.

YouTube video

„Traficul este acum și mai sufocant având în vedere că este închisă Calea Cisnădiei, dar este o lucrare absolut necesară tocmai pentru a decongestiona traficul. Poate nu sună foarte bine, dar ne-a ajutat într-un fel această situație, școlile fiind închise, nu se mai circulă atât de intensiv și putem înainta mai repede cu lucrările pe Calea Cisnădiei. Avem și alte proiecte în lucru, în primul rând acea prelungire a străzii Arieșului care leagă Calea Cisnădiei către Calea Dumbrăvii și următorul proiect pentru care vom lansa acum procedura de achiziție este modernizarea absolut necesară, pe fonduri europene. Deci în acea zonă traficul se va decongestiona tot mult. Cea pe fonduri europene este până la cimitir, dar intenționăm să modernizăm și partea de la cimitir înspre pădurea Dumbrava din fonduri proprii. Trebuie să avem grijă să păstrăm și zonele verzi, căci este o zonă de pădure. Este un proiect pe care îl vom implementa după ce vom termina primul tronson. Trebuie să lucrăm pe tronsoane, că de nu blocăm toată circulația. Nu putem lucra toate străzile în zona aceea dintr-odată”, a spus Astrid Fodor.

În contextul acestei închideri, traficul care circula pe Calea Cisnădiei dinspre strada Nicolae Iorga a fost direcționat pe strada Gh. Dima și apoi pe Calea Dumbrăvii, unde, temporar, pe tronsonul dintre strada Gh. Dima și strada Siretului s-a instituit sens dublu de circulație. De pe Calea Dumbrăvii, traficul care circulă spre orașul Cisnădie folosește strada Siretului.

Ultima oră

Comentariul meu