VIDEO: Fodor – „Sibiul are nevoie de creșe. Am identificat locații unde se pot construi”
FOTO: arhivă

Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, a declarat, în cadrul emisiunii „Interviuri pe Față” că urbea de pe Cibin „are nevoie de creșe”. Edilul a menționat că, în urma unor vizite în teren, a identificat mai multe locații în care s-ar putea construi. 

YouTube video

Astrid Fodor a menționat că dezvoltatorii care construiesc cartiere de blocuri pot ceda o suprafață din teren pentru astfel de amenajări. Pe Calea Șurii Mici, de exemplu, unde se dezvoltă un cartier, urmează să se construiască o creșă.

„Am discutat cu investitorii din Sibiu, pentru că și noi vrem să ne extindem în continuare infrastructura școlară, pentru că Sibiul mai are nevoie în special de creșe. Și am avut astfel de discuții, de fapt în PUG-ul Sibiului este și prevăzut pentru anumite zone că cine dorește acolo să investească și să dezvolte – adică pentru dezvoltatorii nu care fac o casă, ci care fac cartiere de blocuri – trebuie să cedeze o suprafață de teren pentru astfel de amenajări. Un dezvoltator pe Calea Șurii Mici, care se dezvoltă puternic, va ceda o suprafață de teren ca să putem ridica acolo o creșă”, a spus primarul Sibiului.

Edilul urbei de pe Cibin a adăugat că, la începutul lunii martie, a efectuat câteva vizite în cartierele din oraș și a identificat mai multe locații unde se pot construi creșe.

În afară de aceste discuții, înainte de pandemie, la începutul lunii martie, am trecut prin toate cartierele, am vizitat școlile și am identificat locații unde mai putem construi sau extinde clădiri pentru creșe, grădinițe, dar și unități școlare. De exemplu, la Ghibu, este posibilitatea ca în curtea școlii să se mai extindă școala. Am identificat locații unde se pot construi creșe. Din cele zece proiecte prioritare ale primăriei Sibiu pentru ciclul de finanțare 2021-2027 este și cel care se referă la extinderea infrastructurii educaționale în municipiul Sibiu. Este absolut important să se aloce fonduri pentru acest sector. Avem nevoie de investiții masive în domeniul educației – grădinițe, școli, creșe. Din fonduri locale nu se pot asigura toate acestea. Important este că am identificat posibilități, fără a mai fi nevoie de a achiziționa teren, de a investi bani și pentru locul unde vrei să construiești.

Ultima oră

Comentariul meu