investiții în infrastructura rutieră din șelimbăr - valoarea depășește opt milioane lei

Primăria comunei Șelimbăr continuă investițiile masive pe partea de infrastructură. Trei străzi din Șelimbăr vor fi modernizate substanțial, în vreme ce satul Veștem va beneficia de extinderea rețelei de apă și canalizare.

Vineri, Consiliul Local va vota aprobarea indicatorilor tehnico-economici (una dintre ultimele etae premergătore demersului de organizare licitației de atribuire a lucrărilor). Vineri consilierii vor vota alocarea sumelor necesare pentru aceste investiții urmând ca mai apoi să fie demarată licitația.

Străzile vizate pentru modernizare sunt Octavian Goga, Lucernei și Unirii, iar acestor lucrări se adaugă și cele menționate mai sus din satul Veștem. Investiția Primăriei Șelimbăr depășește suma de 8 milioane de lei.

Accesul pe strada Octavian Goga va fi modernizat, astfel că în urma lucrărilor vor fi montați 10 stâlpi de iuminat, vor fi efectuate lucrări de apa și canalizare, dar și de cablaj metropolitan și vor fi montați și trei hidranți.  Investiția vizează sectorul de stradă care asgură accesul între sensul giratoriu de pe drumul E68 și strada Octavian Goga. Investiția totala pe această strada va fi de 2,116 milioane de lei.

Pe strada Lucernei, lucrările vor avea o lungime de 229 de metri lungime, o suprafață totală de 1000 de metri pătrați. În urma modernizărilor lățimea părții carosabile va fi între patru și cinci metri. De asemenea, vor fi montați șase stâlpi de iluminat public, și vor mai fi efectuate și alte lucrări de infrastructură (cablaj metropolitan, etc). Pentru a se putea realiza această investiție mai mulți cetățeni au renunțat la titlurile de proprietate. Investiția totală a lucrărilor efectuate pe strada Lucernei va fi de 1,101 milioane lei.

Cea mai masivă învestiție va fi efectuată pe strada Unirii, suma alocată de Primăria Șelimbăr va fi de 4,744 milioae de lei și vizează amenajarea  a 3500 de metri pătrați ce reprezintă partea carosabilă, iar lungimea străzii va fi de 610 metri, în vreme ce lățimea zonei de trafic auto va fi între 4 și 6 metri, iar trotuarele pietonale vor avea 80 cm. O altă parte a modernizării este reprezentată de amplasarea a 21 de stâlpi de iluminat.

Suma de 366.000 de lei va fi alocată pentru prelungirea rețelei de apă și canalizare în intravilanul satului Veștem.

Ultima oră

Comentariul meu